לאחר שבחודשים האחרונים התמקדה BYD בישראל בהשקת ליין הדגמים ההיברידים נטענים שלה (עם גרסאות ה-DMi של סיל U וסיל 5) חוזרת חברת שלמה לחזק את האגף החשמלי של המותג. כעת, אחרי שבשבוע שעבר השיקה החברה בישראל את דולפין סרף הקטנה במקביל להשקה העולמית, מתחילה BYD לשווק בארץ גם את סיליון 7 (Sealion 7).
כפי שניתן להבין משמה, סיליון 7 משתייך גם הוא לסדרת ה-Ocean של BYD הכוללת את דגמי הסיל והדולפין השונים. זה אומר בעיקר שבעיצוב משולבים אלמנטים בהשראת טיפות מים, עם קווים מעולים וגליים. בפועל אלו משתלבים יחד עם החזית המוכרת במרכב בסגנון קרוסאובר-קופה. סיליון 7 אמור להתמודד מול לטסלה מודל Y ואקספנג G6, אך הוא מציע מידות מעט נדיבות יותר כאשר אורכה עומד על 483 ס”מ, בסיס גלגלים על 293 ס”מ, כאשר למרות צללית הקופה ממד הגובה עומד על 162 ס”מ.
המכונית מתבססת על הפלטפורמה החשמלית העדכנית 3.0 של BYD המותאמת להנעה חשמלית בשילוב סוללת הבלייד המוכרת, כאשר במכונית משולב גם דור חדש של מנועים חשמליים המסוגל להגיע למהירות עבודה של 23 אלף סל”ד. מערכת הטעינה המהירה תומכת בקצבים שבין 150 ל-230 קילוואט (בגרסאות בעלות הסוללה הגדולה), כאשר לכל הגרסאות טעינה ביתית תלת-פאזית בקצב של עד 11 קילוואט. מערך מערכות הבטיחות האקטיביות כולל את כל המערכות המקובלות לבלימה ושימרה על נתיב, לצד בלימת חירום בנסיעה לאחור, מצלמות 360 מעלות ו-9 כריות אוויר.
BYD סיליון 7 מוצע בישראל בשלוש גרסאות הנעה. לגרסה הסטנדרטית (Boost) מנוע חשמלי אחורי בהספק של 231 כ”ס המאפשר לה להאיץ ל-100 קמ”ש ב-7.3 שניות. לגרסה זו סוללת 71.8 קוט”ש האמורה לאפשר טווח נסיעה של 440 ק”מ. לגרסת ההנעה האמצעית מנוע חשמלי בהספק משופר של 313 כ”ס המקצר את התאוצה ל-100 קמ”ש ל-6.7 שניות, וניתן יהיה לקבלה עם שני סוגי סוללה: סוללת 82.5 קוט”ש תאפשר טווח של עד 482 ק”מ, או סוללת 91.3 קוט”ש שתאפר טווח נסיעה משולב של עד 540 ק”מ.
בפסגה נמצאת גרסת ההנעה הכפולה שלה מנוע חשמלי גם מלפנים, עם הספק משולב של 531 כ”ס ותאוצה ל-100 קמ”ש ב-4.5 שניות. גרסה זו מגיעה רק עם הסוללה הגדולה, כאשר טווח הנסיעה המוצהר הוא 502 ק”מ לפי תקן WLTP על פי נתוני היצרן. גרסת ההנעה הכפולה מתהדרת גם במערכת חלוקת כוח משתנה בין הסרנים עם ויסות הכוח בין הגלגלים על כל סרן לשיפור האחיזה.
מחירו של BYD סיליון 7 בישראל מתחיל ב-219 אלף שקלים לגרסת ההנעה האחורית הסטנדרטית (Boost). מחיר גרסת ה-Comfort החזקה יותר עומד על 236 אלף שקלים כאשר עבור הסוללה הגדולה יותר (רמת גימור Design) נדרשת תוספת של 9,000 שקלים. לבסוף נמצאת גרסת ההנעה הכפולה החזקה (רמת גימור Excellence) שמחירה עומד על 263 אלף שקלים. נמוך בכמה אלפי שקלים ממחיר הבסיס של טסלה מודל Y לונג ריינג’ עם הנעה כפולה.