כבר חלפו מספר שנים מאז החלו לנסוק המכירות של מכוניות חשמליות בעולם המערבי, פרק זמן מספק בו כבר מתחילים לצוץ סקרי שביעות רצון שישקפו בצורה מהימנה את חוות הדעת של הלקוחות אשר ביצעו את המעבר למכונית חשמלית. אחד מהסקרים המשמעותיים והמקיפים הללו התפרסם לאחרונה על ידי מכון המחקר המפורסם מקנזי, העורך סקר דו-שנתי מקיף בין רוכשי מכוניות חדשות. מן הסקר העדכני שפורסם לאחרונה עולות מסקנות מפתיעות שמטילות צל גדול על ההצלחה של מכוניות חשמליות בעתיד הקרוב. מסקנות שנראה יאלצו את יצרניות הרכב להמשיך ולחשב מסלול מחדש לאחר שנסחפו בצונאמי חשמלי.
הסקר אותו ערך מכון מקנזי הקיף למעלה מ-30 אלף רוכשים של מכוניות חדשות ב-15 מדינות ברחבי העולם, אשר משאלו למעלה מ-200 שאלות על שביעות רצונם והחוויה שלהם מהמכוניות. כיוון שאחוז רוכשי המכוניות החשמליות עלה משמעותית בשנים האחרונות, כאשר נתח השוק שלהם נע בממוצע בין 10 ל-20 אחוזים במדינות רבות, הנתונים בסדקר זה בהחלט מצליחים לתת תמונת מצב מהימנה על שביעות הרצון ממכוניות חשמליות גם אם לא מדובר בסקר שנערך רק בין בעלי מכוניות שכאלו.
על פי מסקנות הסקר, 29% מהנשאלים שוקלים לחזור למכוניות בעלות מנועי בעירה פנימית. בארה”ב, שבה גם כך אחוז החדירה של מכוניות חשמליות נמוך, 46% מן המשתתפים בסקר דיווחו כי הם שוקלים כי המכונית הבאה שלהם תהיה בעלת מנוע בעירה פנימית. החששות העיקריים שהובילו את הנשאלים לשקול לחזור למכוניות בעירה פנימית הם פריסה לא מספקת של תשתיות טעינה ציבוריות (מעניין מה היו אומרים אם היו גרים בישראל), חשש מעלויות אחזקה גבוהות בעתיד וחשש מהשפעה בריאותית מזיקה בנסיעות ארוכות, קרי חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית.
החששות מפריסה לא מספקת של עמדות טעינה העלו את טווח הנסיעה לו מצפים בעלי מכונית חשמלית מ-434 ק”מ בממוצע בסקר הקודם ל-468 ק”מ בממוצע בסקר הנוכחי. עוד עולה מן הסקר כי 21% מכלל הנשאלים לא מתכוונים לעולם לשקול רכישה של מכונית חשמלית. מצד שני, מאזנת את התמונה במעט הצהרתם של 38% מבעלי מכוניות בעלות מנועי בעירה פנימית כי ישקלו בעתיד לעבור למכוניות חשמליות או היברידיות נטענות, עליה של אחוזה לעומת הסקר הקודם שהתפרסם ב-2022.
בכל מקרה, אם תימשך המגמה המשלבת האטה בביקוש למכוניות חשמליות בשווקי המערב ובקצב החדירה שלהן לשוקר לצד הנתונים העולים מן הסקר על לקוחות שרוצים לחזור למכוניות בעלות מנועי בעירה פנימית, יצרניות הרכב יאלצו לנקוט צעדים משמעותיים הרבה יותר מאשר הסטת תקציבי פיתוח ודחיית יעדים לחשמול מלא של היצע דגמיהן.