בשנים האחרונות יצרניות היוקרה הבכירות מצאו דרך חדש להגביר את אקסקלוסיביות המותג, ועל הדרך לעשות עוד קצת כסף, כאשר הן לוקחות דגמים קיימים ומייצרים על בסיסם בכמויות מצומצמות דגם חדש בעל פרשנות עיצובית נועזת יותר. רולס רוייס, אסטון מרטין, בוגאטי ובנטלי כבר הנפיקו בשנים האחרונות כמה וכמה דגמים מרהיבים שכאלו במחירים בדיוניים, וכעת גם מרצדס מצטרפת אליהם.
PureSpeed הוא הדגם הראשון של מרצדס בסדרת דגמים חדשה אותה היא מכנה Mythos שתכלול דגמים חד פעמיים שייוצרו במהדורה מוגבלת לאספנים עשירים במיוחד. לא צריך עין חדה במיוחד כדי להבחין שה-PureSpeed מתבססת על מרצדס SL, כשהיא מעניקה לה פרשנות “טהורה” יותר כמכונית נהיגה. במרצדס טוענים ההשראה לעיצוב ה-PureSpeed הגיע מעולמות הפורמולה 1, שזו קצת היסחפות לטעמנו כשהבסיס הוא ה-SL, כשהם מגבים זאת בהחלטה לחשוף את הקונספט במונקו ימים ספורים לפני הזינוק למרוץ הגרנד פרי המיתולוגי שעובר ברחובות העיר.
מרצדס PureSpeed היא רודסטר דו-מושבית נטולת שמשה קדמית וגג כלשהו. הפעם האחרונה שבמרצדס עשו שימוש בתצורה כזו הייתה לפני עשור וחצי ב-SLR סטרלינג מוס הנחשקת. במרצדס השאירו צמד מסיטי רוח מינימליסטים, כאשר לטובת הבטיחות הותקנה קורת HALO מרכזית בסגנון המקובל במכוניות הפורמולה 1 החוצה את תא הנהג ומחוברת אל צמד החיפויים האווירודינמיים מאחור כאשר היא נועדה לספק הגנה במקרה התהפכות או התנגשות בעצם זר.
מעבר שינוי התצורה, קיבלה המכונית גם עיצוב שונה לחזית שהפכה מחודדת יותר, אליה מתווספים שלל עזרים אווירודינמיים, כנפונים ודיפיוזר אחורי היקפי העשויים מסיבי פחמן. צמד התמיכות מאחורי ראשי הנהג והנוסע עוצבו לטענת מרצדס בהשראת ה-300SLR שניצחה במרוץ המיליה מיליה בשנת 1955, וסכימת הצביעה האדומה-שחורה היא מחווה לטענתם למכוניות שניצחו במרוץ הטארגה פלוריה של 1924, אבל אנחנו לא ספיק זכנים כדי לזכור זאת. את המראה הכללי המרהיב למדי משלימים חישוקים ייחודיים בדוגמת כוכב בהם מתוקנים חיפויי סיבי פחמן מעבר להיקף דיסקי הבלימה כדי לשפר את האווירודינמיות.
מרצדס לא משחררת פרטים טכניים אודות ה- PureSpeed, אך מן הסתם כיוון שהיא מתבססת על ה-SL צפויה להיות מתחת למכסה המנוע אחת מהורסיות של מנוע ה-V8 כפול המגדשים של AMG עם כ-600 כ”ס לפחות, ואולי אף את התצורה ההיברידית מה- SL AMG 63 SE שנחשפה לאחרונה. לא שזה ישנה ל-250 הרוכשים שיכולו להרשות לעצמם את המכונית שתהפוך לפריט אספנות במוזיאון הפרטי.