שיאומי מצטרפת למלחמת ההספקים בין יצרניות הרכב הסיניות. שיאומי אמנם הציגה את המכונית הראשונה שלה אי פעם רק בתחילת השנה, אבל זה לא מפריע לה להמשיך ולהצהיר על כך שהיא מתכננת להתברג בצמרת של תעשיית הרכב העולמית, לפחות כל עוד מדובר במכוניות חשמליות. את הדרך ליעד מנסה שיאומי להשיג על ידי פיתוח טכנולוגיות חדשות ומתקדמות בתחום ההנעה החשמלית ומערכות הנהיגה האוטונומית, אבל גם על ידי הצהרות כוונות ספורטיבית.
החברה חשפה בסוף השבוע מספר טכנולוגיות חדשות ובהן מנוע חדש אותו היא מכנה V8s. לא מדובר בעירה פנימית בתצורה האהובה, אלא פשוט במיתוג המציב את המנוע החדש כמקביל בהספקו למנוע V8 מודרני. לדברי שיאומי המנוע החדש מצויד בלהבים קלים ומתקדמים וטכנולוגיית קירור שמן פנימית מסוגל להגיע למהירות עבודה של 27,200 סל”ד, כשהוא מניב הספק של 570 כ”ס ומומנט של 64.8 קג”מ. שיאומי גם טוענת שתציג בקרוב גרסה מתקדמת יותר של מנוע זה עם להבים מסיבי פחמן המסוגל להגיע למהירות עבודה מרבית של 35 אלף סל”ד והספק גבוה יותר, אבל משום מה זה פשוט לא מצליח לרגש אותנו בשום אופן.
מה שמעניין באמת הוא שאת המנוע החדש בוחרת שיאומי להציג כחלק ממכונית קונספט אותה היא מכנה שיאומי SU7 אולטרה – גרסה ספורטיבית קיצונית למכונית הראשונה והיחידה שמייצרת שיאומי כעת. החשיפה של גרסת האולטרה היא לא רק לצורך יחסי ציבור, ובשיאומי יש כוונה להביאה ליצור סדרתי, תוך יומרה לשבור את שיא ההקפה למכונית חשמלית בנורבורגרינג, שם כבר נצפתה ה-SU7 מספר פעמים בשבועות האחרונים.
כבר התרגלנו לכך שהסינים “קצת” עפים על עצמם בהצהרות מפוצצות חדשות לבקרים, אבל במקרה של שיאומי SU7 יש לפחות נתונים על הנייר שמגבים אותן. גרסת האולטרה מצוידת בשני מנועי V8s החדשים שהציגה יחד עם מנוע חשמלי נוסף (המכונה V6s) בהספק של 380 כ”ס היוצרים יחד הספק משולב בדיוני של 1,548 כ”ס. יותר ממכונית על של BYD, מגרסת העל של זיקר 001 ויותר מבוגאטי טורביו.
גוף המכונית עשוי כולו סיבי פחמן מה שאפשר להעמיד את משקל המכונית הגדולה (אורך של 520 ס”מ) על 1,900 ק”ג צנועים למדי עבור מכונית חשמלית. יחס המשקל/הספק העומד על כ-1.22 ק”ג לכ”ס מאפשר לשיאומי להצהיר על נתוני תאוצה מסחררים של 1.97 שניות ל-100 קמ”ש, פחות מ-6 שניות ל-200 קמ”ש וכ-15 שניות ל-300 קמ”ש עם מהירות מרבית של 350 קמ”ש שמן הסתם תכחיד את קיבולת הסוללה בקצב לא פחות מהיר. אם כבר הזכרנו אתה סוללה, אז היא צפויה להיות סוללת ליתיום-ברזל-פוספט מתוצרת CTAL מסדרת קאלין 2.0 עם תמיכה בקצב טעינה של 880 קילוואט – רק שעם כל הכבוד למספרים המפוצצים אין לכם ממש סיכוי למצוא מטען מהיר כזה בצד הזה של כדור הארץ.
שיאומי מבטיחה לא רק ביצועים בקו ישר אלא גם יכולת האטה תואמת עם מערכת בלימה מתוצרת AP Racing בעלת שישה בוכנות לכל קאליפר מלפנים ומאחור ומרחק בלימה של 25 מטרים בלבד מ-100 קמ”ש. שפע של תוספות אווירודינמיות, כולל כנף אחורית עצומה, אמורות לשמור את שיאומי SU7 אולטרה צמודה לכביש עם כוח הצמדה כולל של כמעט 2.2 טון.
יהיה מעניין לראות כמה מכל המספרים המוגזמים הללו יהיו מציאותיים בגרסת היצור שתוצג בשנה הבאה, אבל מצד שני עד לפני שנה לא האמנו שלשיאומי תהיה בכלל מכונית.