ק.ט.מ RC16 לרוכבים פרטיים? בשנה שעברה הופסק ייצורו של ה-RC8 של ק.ט.מ. מנכ”ל החברה, סטפן פירר, בטענה מאד מפתיעה שהכביש הציבורי הוא מקום מסוכן מדי לאופנועי הספורט המודרניים. אי לכך, הוא הורה להפסיק את ייצורו ופיתוחו של הסופרבייק הכתום והמושחז. החברה התמקדה באופנועי שטח, אדוונצ’רים גדולים וכלים בנפחי מנוע קטנים יותר שמקורם בשיתוף פעולה (ורכישה חלקית) של באג’אג’ ההודית.
לכן, היה מפתיע מאד שהאוסטרים ביקשו להתברג בצמרת פיתוחי אופנועי הספורט, בזירה התחרותית מכולן – ה-MotoGP. ראש בראש מול ענקיות כמו הונדה וימאהה. פיירינג בפיירינג מול סוזוקי ודוקאטי. לכולן תקציבי פיתוח ומשאבים כמעט אינסופיים, לעומת היצרן הכתום שיחסית אליהן חסר נסיון באופנועי ספורט, אבל ממש לא חסר אומץ.
אבל במרוץ האחרון לעונת 2016 בוולנסיה, כבר ראינו את מיקה קאליו מנסה לראשונה את ק.ט.מ RC16 על מסלול אחד מול המתחרים. אמנם לא בהצלחה מטאורית, אך גם לא כשלון קולוסאלי. התחלה קשה בזירה תובענית ואכזרית מבחינת רמת תחרותיות.זאת לקראת השתתפות מלאה בעונת 2017, הקרובה. רוכבי הקבוצה יהיו בראדלי סמית’ ופול אספרגרו.
אבל ההפתעות לא מסתיימות בכך. השבוע הכריז מר פיהרר, כי הוא מתכוון להורות על ייצור כ-100 אופנועים לקונים פרטיים. האופנועים אמנם לא יהיו מפלצות MotoGP עם כ-260-270 כ”ס, אך לא מין הנמנע שאופנועים עם כ-240 כ”ס ימכרו לשימוש רוכבים פרטיים. לא, אין כוונה להתאימם לדרישות חוקי אופנועי כביש ולכן לא צפוי לראות את הגירסה המבוייתת של ק.ט.מ RC16 ברמזור הקרוב לביתיכם, לצד דוקאטי דסמוסדיצ’י או הונדה RC213V-S.
האופנועים כולם יהיו רשאים לנוע רק על גבי מסלול וצפויים להיות כלי נחשק בקבוצות פרטיות בקטגוריות פתוחות (כי ייצור 100 אופנועים בלבד אינו מספיק לחוקי הומוליגציה של סדרות הסופרבייק העולמית או המקומיות) או לשייחים עשירים שגרים בקרבת המסלול בקטאר או בדוחא.
אגב, חדשות טובות למי שיבקש לעצמו להתחדש עם ק.ט.מ RC16 כזה. מסתבר כי יהיה עליו לשלם פחות מה- 137,000 יורו שנדרשים עבור ההונדה. פירר צופה שמחיר האופנוע יהיה בסביבות 100,000 יורו בלבד, ולכל היותר כ- 120,000 יורו.
אמנם הפרוייקט צפוי להתחיל בפועל רק בשנת 2018, ואין אפילו שרטוט או תמונת עיצוב חופשי לאופנוע, אך כבר מונה מנהל לפרוייקט וולפגנג פלבר. אנו מחכים שיופשר אופנוע מבחן להביא לכם התרשמות ממנו…