מחירי המכוניות החדשות בישראל מטפסים באופן עקבי בשנתיים האחרונות, כאשר כיום מחירה של מכונית סופר מיני בסיסית מתחיל בכ-120 אלף שקלים ואילו מחירי הקרוסאוברים הקטנים כבר מתחילים באזור ה-140 אלף שקלים וצפונה. עליית המע”מ ושינויי המיסוי בירוק ב-1 בינואר לא ישפרו את המצב, אבל בדיוק עבור מי שמחפשים רכב חדש במחיר נמוך פונות היצרניות הסיניות עם אלטרנטיבות יקרות פחות.
צ’רי מציעה כעת אלטרנטיבה כזו בשוק הקרוסאוברים הקומפקטיים כאשר היא מתחילה לשווק את טיגו 4 פרו, אח קטן לדגמי הטיגו וה-FX שמשווקים בישראל מזה כשנתיים מאז תחילת פעילותה של צ’רי לישראל. צ’רי טיגו 4 פרו מוצע במחיר התחלתי של 121 אלף שקלים, הדומה למחירן של מכוניות סופרמיני ממוצעות ונמוך בכ-10,000 שקלים לפחות מקרוסאוברים קטנים פופולאריים דוגמת קיה סטוניק, יונדאי וניו וסיאט ארונה.
צ’רי טיגו 4 לעומתם גדול משמעותית במידותיו, כשעם אורך של 432 ס”מ ובסיס גלגלים של 261 ס”מ הוא קרוב יותר בממדיו לקרוסאוברים דוגמת קיה סלטוס ומיצובישי ASX. העיצוב של טיגו 4 מנסה להקנות לו מראה גדול יותר הודות לקווים רבועים, חישוקי 18 אינץ’ והשבכה הגדולה מלפנים המזוהה עם דגמי הטיגו הגדולים יותר. עם זאת, נפח תא המטען צנוע יחסית ועומד על 340 ליטר.
תא הנוסעים מודרני ומשלב לוח מחוונים דיגיטלי ומסך מולטימדיה 12.3 אינץ’ ביחידה אחת נחרדת מעל לוח המכשירים, כאשר פאנל הפיקוד כולל מתגים פיזיים לפונקציות העיקריות בשילוב שטחי מגע לתפעול מערכת בקרת האקלים. בתחום הבטיחות מצויד צ’רי טיגו 4 כסטנדרט 6 כריות אוויר לצד המערכות המקובלות כיום בהן בלימת חירום אוטונומית גם בנסיעה לאחור, מערכת לשמירה אקטיבית על נתיב, בקרת שיוט אדפטיבית והתרעה על תנועה בשטחים מתים.
בניגוד למפרט העדכני, צ’רי טיגו 4 מסתפק ביחידת הנעה מיושנת יחסית המשלבת מנוע 1.5 ליטר אטמוספרי, ללא סיוע היברידי כלשהו, בשילוב תיבת הילוכים אוטומטית רציפה. למנוע הספק לא מרשים, בלשון המעטה, של 95 כ”ס ו-13 קג”מ ב-3,000 סל”ד הצריכים להזיז רכב שמשקלו העצמי הוא קצת יותר מ-1.4 טון. בצ’רי לא מפרסמים נתוני תאוצה רשמיים ונוקבים רק בנתון מהירות מרבית העומד על 153 קמ”ש, כך שלאור זאת לא יהיה הימור גדול להניח שטיגו 4 הוא אחד מהרכבים היותר איטיים הנמכרים כיום בישראל. בעולם משווקה הטיגו 4 בגרסה עם מנוע 1.5 ליטר מוגדש וחזק משמעותית, אך לגרסה זו אין כרגע תקינה אירופאית. צריכת הדלק הממוצעת אגב עומדת על 12.8 ק”מ לליטר בנסיעה משולבת על פי נתוני היצרן.
הביצועים לא מרשימים ביחס למחיר ובכלל, אבל יש מי שיכול להתנחם ברמת אבזור נאותה הכוללת בקרת אקלים, הנעה מרחוק, ריפודי עור סינטטי, מושב נהג מתכוונן חשמלית, חימום למושבים הקדמיים, תאורת אווירה, גג שמש חשמלי ומצלמות 360.