בתחילה הכל היה פשוט. סיאט לאון הייתה פשוט סיאט לאון, ההאצ’בק הקומפקטית של סיאט שנולדה בתחילת שנות ה-2000 כגרסה היותר צעירה ותוססת של הגולף הבורגנית. בהתאם למיתוג הספורטיבי של סיאט היו ללאון גרסאות FR חמימות וגרסת קופרה קרבית בפסגת ההיצע. אלא שלפני כחמש שנים החליטו בהנהלת הקבוצה להפוך את קופרה למותג בפני עצמו ומשם הכל התחיל להסתבך.
קופרה נועדה להיות מותג ספורטיבי יוקרתי הפונה לקהל צעיר, ובהתאם לכך בראשית הדרך כלל המותג את אותן גרסאות ספורטיביות ששווקו תחת סיאט רק עם הסמל הנחושתי בחזית. זה אומר שבמקרה של הלאון יכולת לקבל אותה בגרסאות רגילות עם סמל סיאט או בגרסת הביצועים תחת סמל קופרה. אלא שלאור ההצלחה של הפורמנטור עם מנועים לא חזקים/ספורטיביים החליטו בקופרה לשכפל את הרעיון גם עם הלאון, כשמעתה ניתן לקבל עם מנועי 1.5 ו-2.0 ליטר כמו בסיאט לאון הפחות זוהרת והזולה יותר.
מבחינה עסקית מדובר בצעד מצוין שכן בשינויים קלים בלבד ניתן לגבות על סיאט לאון המוכרת תוספת יוקר משמעותית עבור מי שחושק בסמל של קופרה, אבל לא יכול/רוצה להרשות לעצמו את גרסת ה-VZ החזקה. באופן מעניין, כיוון שאנחנו עדין תחת השפעתו של משבר האספקה בתעשיית הרכב, קופרה נוחתת בדיוק כאשר סיאט לאון לא תהיה זמינה במלאי בחודשים הקרובים. מקרי או לא? תחליטו בעצמכם. אבל מה שרלוונטי יותר ולשם כך נתכנסנו הוא לבדוק האם יש הצדקה לשלם כמה עשרות אלפי שקלים יותר על אותה מכונית בסמל שונה.
מה שונה קופרה מסיאט? לפחות קוסמטית לא הרבה, אבל בדיוק בנקודות שחשובות לקהל היעד. מעבר לסמלים, לקופרה פגוש קדמי ספורטיבי יותר עם כונסי אוויר שונים ומסיטי רוח בצדדים, פנסי ערפל חדשים וחישוקי 19 אינטש כסטנדרט. מי שרוצה יותר נוכחות יכול להוסיף חבילה הכוללת חצאיות צד וספויילר אחורי בולט.
תא הנוסעים זהה לזה של הלאון המוכרת, לטוב ולרע. לטוב שכן מדובר בתא נוסעים בעל חלל מרווח דיו לארבע נוסעים מבוגרים עם איכות חומרים מצד היותר גבוה של הקטגוריה. לרע כיוון שגם כאן תמצאו את הפאולים המוכרים והמעצבנים בדמות פתחי מיזוג נמוכים מידי, בורר הילוכים קטן מידי ומעל לכל מערכת מולטימדיה עם ממשק מסורבל ומשטחי מגע נוראיים ונטולי תאורה לשליטה על טמפרטורת בקרת האקלים ועוצמת השמע. גם כאן תמצאו נגיעות ספורטיביות מתבקשות, ממושבים ספורטיביים בריפוד משולב עור, גלגל הגה ספורטיבי ודוושות אלומיניום. לוח המחוונים כולל שלל אפשריות התאמה אישית עם תצוגות נתונים כמו מד G וטמפרטורת שמן וגיר, כשכמובן שלא נשכח מקומם של גימורים בגוון נחושת. התוספת נכבדה של 14 אלף שקלים תוכלו לקבל גם צבע מט כמו בדגמי ה-VZ וכמו ברכב המבחן שנראה נהדר ומתלכלך להפליא.
קופרה טווסקאן: העתיד החשמלי של קופרה
עד כאן, לא מדובר במשהו יוצא דופן. אבל הצצה ברשימת האבזור כבר מתחילה להצדיק את תוספת המחיר. בקרת אקלים תלת אזורית, פנסי LED ומפרט בטיחות מלא תקבלו גם תחת סמל סיאט, אבל קופרה מוסיפה גג שמש פנורמי חשמלי שהוא פריט חובה בקרב קהל היעד, ומה שיותר מעניין הם מתלים בעלי בולמים אדפטיביים, כחלק מההבטחה לכיול ויכולת בהתאם לאופי המותג, מה שכמובן נדרש לאימות.
קופרה לאון התייצבה עם מנוע 2.0 ליטר מוגדש המוכר מאי אילו דגמים בקבוצת פולקסווגן, כאשר הוא מספק בואריאציה זו 190 כ”ס ו-32.6 קג”מ. לא נתונים שיאיימו על איזו GTI מזדמנת, אבל בהחלט מספיק כדי להפוך את הלאון למכונית זריזה, הודות לשילוב המוצלח בין כוח זמין ותיבת הילוכים יעילה. אז נכון שהחשמלית של השכן תצא מהר יותר מהמקום, אבל עם 7.2 שניות בזינוק ל-100 קופרה לאון לא מביישת את הסמל, כשניתן גם לבצע תפעול ידני של ההילוכים באמצעות מנופים מאחורי גלגל ההגה ולמשוך את המנוע קרוב למנתק עם צליל גרגור שכמעט שכחנו מהו. מצד שני, את כל אלו תקבלו גם מסיאט לאון.
כיול המתלים האדפטיביים קשיח יותר באופן מורגש גם במצב “נוחות”. תוסיפו לכך צמיגים בחתך 40 ותקבלו מכונית לא ממש מחבבת את הסלילה העירונית, אבל כל עוד אתם לא במצב המתלים הקשיח ביותר בהחלט ניתן לחיות איתה. הצד השני של המשוואה בא לידי ביטוי בריסון מצויין של תנודות הגוף, כשרק בקצב גבוה או על כביש משובש מקבלים תזכורת שזו לא הקופרה הכי הכי. ההגה מהיר מאד עם 2 סיבובים מנעילה ובעל תגובה ראשונית חדה, אך הוא מנותק ומעט קל מידי לטעמנו במצבו הסטנדרטי.מעבר לכך זו פשוט לאון, שכהרגלה כמו כל בת לפלטפורמה מספקת המון אחיזה וביטחון לנהג, לא תפתיע או תסעיר אותו, אבל תשתף איתו פעולה כד לייצר קצב מהיר יחסית.
בעידן בו כולם רוצים קרוסאוברים, רצוי חשמליים, קופרה לאון היא מכונית די חריגה. כמו הלאון הרגילה היא מסוגלת לענות היטב על הצרכים של הנהג המשפחתית הממוצע, כשהיא מוסיפה את הקלפים המסורתיים בדמות מראה נאה, תא נוסעים איכותי ויחידת הנעה יעילה. השוני מבחינת המראה וגם ההתנהגות של הלאון תחת סמל קופרה הוא לא גדול, כך ברמת ההיגיון, קשה להצדיק תוספת של כמה עשרות אלפי שקלים עבורם.
אלא שקהל הפוטנציאלי של קופרה מקבל כאן בדיוק את הדברים שהוא מחפש, בנראות הספורטיבית ובאבזור. לאור ההצלחה בעבר של דגמי ה-FR הסמי-ספורטיבים של הלאון שנמכרו בהמוניהם, נראה שהקהל של קופרה לא יהסס לשלם עבור הסמל הנחושת.
קופרה לאון 2.0 – תעודת זהות
מנוע: 1,984 סמ”ק, טורבו בנזין, הספק: 190 כ”ס ב-4,200-6,000 סל”ד, מומנט: 32.6 קג”מ ב-1,500-4,100 סל”ד
תיבת הילוכים: כפולת מצמדים, 7 יחסי העברה, משקל: 1,469 ק”ג, בסיס גלגלים: 268 ס”מ, מ-0 ל-100 קמ”ש: 7.2 שניות, מהירות מרבית: 227 קמ”ש, צריכת דלק (מבחן): 11.5 ק”מ לליטר, מחיר: 192,900 שקלים