אחרי אינספור דחיות ועיכובים, ולא פחות ספקולציות לגבי התוצר הסופי והטכנולוגיה שתותקן בו, חשפה טסלה בסוף השבוע האחרון את הסייברטארק הסדרתי. טסלה שיחררה תמונות ופרטים ראשונים על הסייברטראק כבר ב-2017 כאשר בסוף שנת 2019 חשפה את אב הטיפוס ה”סופי”, תאריך היעד לצאת לשוק נדחה, בתחילה בגלל משבר הקורנה ולאחר מכן כי כהרגלה טסלה מתקשה ליישם על פס היצור את ההבטחות הגרנדיוזיות של אילון מאסק.
אז אחרי עוד ועוד תחיות הסייברטארק מגיע סוף סוף לייצור, כשהוא שומר על המראה החללי יוצא הדופן והשנוי במחלוקת שלו שנותר כמעט ללא שינוי מדגם התצוגה. זה כולל את יחידות התאורה המוסלקות בים הפגוש לגוף, הגג והפינות הזוויתיות החדשות, היעדרה ידיות הפתיחה והארגז שהוא שונה מזה האופייני לטנדרים וכולל כיסוי חשמלי נגלל אלכסוני. בטסלה לא ויתרו גם על גימור פלדת האל חלד נטול הצבע לגוף המכונית, ואנחנו לא צריכים להזכיר לכם מה עלה בגורלה של המכונית האחרונה שעשתה שימוש ברעיון הזה.
מה שלא פחות חדשני מהעיצוב הוא התפיסה התכנונית, ובעוד גם המתחרים החשמליים של פורד וראם בנויים על בסיס פלטפורמת טנדר קלאסית עם שלדת סולם נפרדת, לסייברטראק מרכב אחוד אשר עשוי מלוחות פלדת אל חלד ודפנות עבות במיוחד המשמשות כגרום נושא עומס, וגם מיתרות את הצורך בקורות חיזוק. ללוחות הללו יש עמידות גבוהה מפני פגיעות, ובטסלה מצהירים ואף מפרסמים סרטון שבו הדלתות מפגינות עמידות בפני ירי של נשק קל, אבל לא היינו יוצאים לבדוק על גופנו אם הסייברטארק חסין כדורים. גם בסייבר טראק ישנו גג זכוכית פנורמי, לצד חלון אחורי נפתח המאפשר גישה לארגז המטען.
המידות הסופיות מעט קטנות יותר מאשר אב הטיפוס, מתוך כוונה לכוון לקטגוריית ה-Mid Size Pick Up הפופולארית אותה מוביל במשך אינספור שנים פורד F150 שכבר נמכר מזה שנתיים בגרסה חשמלית (לייטנינג). לסייברטראק אורך של 568 ס”מ, מה שאומר שהוא קצר בכ-25 ס”מ מ-F150 חשמלי, אך עם בסיס גלגלים מרשים של 381 ס”מ שארוך ב-11 ס”מ ותורם לפרופורציות הייחודיות
בטסלה יחד עם גבוה צנוע יחסית לטנדר העומד על 179 ס”מ. בטסלה מצהירים על מקדם גרר של 0.34CD שזה נתון מרשים מאד בפני עצמו עבור טנדר, אבל במפתיע למרות העיצוב הזוויתי והצללית הנמוכה לטנדר של ריביאן יש נתון מרשים יותר של 0.30CD .
תא הנוסעים הוא טסלה קלאסי עם הגה רבוע שהוא חצי הדרך להגה Yoke, פתחי מיזוג מוסלקים ונשלטים אלקטרונית כמו כמעט כל מערכות הרכב דרך מסך 18.5 אינץ’ במרכז. ליושבים מאחור ישנו מסף מרכזי בדוגל 9.4 אינץ’ דרכו ניתו לשלוט על הפונקציות השונות של מיזוג, חימום מושבים ואופציות בידוריות שונות. מערכתה שמע כולל 15 רמקולים פזורים בחלל הרכב לצד צמד משטחי טעינה אלחוטית לטלפונים סלולריים ושלל שקעי USB-C.
טסלה תציע את הסייבר טראק בשלוש תצורות הנעה. התצורה הבסיסית עם הנעה אחורית בלבד, הספק לא ידוע וטווח של 400 ק”מ תצא לשוק רק בשנת 2025. בשלב זה ניתן יהיה לקבל את הסייברטראק בגרסת הנעה כפולה עם צמד מנועים בהספק משולב של 610 כ”ס ומומנט של יותר מ-1,000 קג”מ, שיאפשרו להאיץ ל-100 בקצת פחות מ-4.5 שניות ולאפשר כושר העמסה של 1,100 ק”ג וכושר גרירה של יותר מ-5 טון. לגרסה השניה המכונה Syberbeast יש הספק משולב של 845 כ”ס ויותר מ-1,300 קג”מ שמזנקת ל-100 קמ”ש בפחות מ-3 שניות ומגיעה למהירות מרבית של 210 קמ”ש.
הסוללה בשתי הגרסאות היא בעלת קיבולת של 123 קוט”ש, כאשר ישנה אפשרות לקבל סוללה נוספת מגדילת טווח של 50 קוט”ש נוספים על חשבון שטח ההטענה בארגז. זה מאפשר לטסלה להצהיר על טווח של 510 עד 550 ק”מ כאשר הסוללה המוגדלת אמרוה לתרום טווח של כ-200 ק”מ נוספים לפחות. הסייברטארק היא המכונית הראשונה של טסלה שעושה שימוש בטכנולוגיית 800V, מה שמאפשר להציג קצב טעינת DC של 250 קילוואט.
בנוסף כל מערכת החשמל במכונית היא במתח של 48 וולט במקום 12 וולט כמקובל, זאת כדי לתמוך במכלולים שדורשים המון אנרגיה כמו למשל שלושת המנועים החשמליים שמפעילים את מערכת ההיגוי Steer By Wire, כזו שבה אין קשר ישיר בין גלגל ההגה לגלגלים וההפניה נעשית על ידי מנועים חשמליים. מדובר בפעם הראשונה שטכנולוגיה שכזו מוצגת בטנדר, אבל לא במכונית (אינפיניטי הציגו טכנולוגיה שכזו כבר לפני עשור ולקסוס בשנה שעברה ב-RZ החדשה), אם כי בטסלה יכולים בהחלט להתגאות בכך שבפעם הראשונה היא שולטת בהיגוי לארבעת הגלגלים ולא רק לאלו הקדמיים. היתרון בא לידי ביטוי בכך שלמרות גודלו, לסייברטארק יש קוטר סיבוב דומה לזה של טסלה מודל S.
ומה לגבי המחיר? ובכן מחיר גרסת הבסיס שתהיה זמינה רק ב-2025 כאמור יחל ב-60 אלף דולר. גרסת ההנעה הכפולה הזמינה כבר כעת לרכישה מתחיל ב-80 אלף דולרים ואילו ה-Cyberbeast נושאת מחיר בסיס של 100 אלף דולרים – יותר מאשר טסלה מודל S.
לשם השוואה מחירו של ריביאן R1T מתחיל ב-73 אלף דולר ואילו פורד F150 לייטנינג מתחיל ב-56 אלף דולרים. פער המחיר לא יפריע למי שמחפשים את הגימיק הבא על גלגלים, אבל דווקא מה שכן יכול להפריע לטסלה היא העובדה שיקח לה עוד זמן להגיע לקצב ייצור שיענה על הביקוש המלאכותי שנוצר לסייברטארק.