חברת J.D. Power מתמחה בביצוע סקרים רחבי היקף. היא נחשבת למובילה בתחום סקרי אמינות למכוניות, ומבצעת סקרים במדינות שונות ולגבי היבטים שונים ברכב, החל מסקרי שביעות רצון מהשירות בסוכנויות וכלה בסקרי אמינות לרכב משומש, כמו זה שכאן.
סקר האמינות לרכב משומש שערכה השנה בבריטניה כלל יותר מ-13,000 נהגים בריטיים, המחזיקים בכלי רכב שגילו בין שנה לשלוש שנים (משמע מודל 2015 עד 2017). הנהגים דיווחו בצורה מפורטת על עשרות סוגים של תקלות במגוון תחומים – החל מבעיות בצביעה החיצונית, דרך תקלות במערכת הבידור וכלה בתקלות מכניות במנוע ותיבת ההילוכים. מדובר בסקר יוצא דופן בהיקפו וברמת הפירוט שלו, ולכן התוצאות שלו מעניינות במיוחד – למרות ההבדלים בהיצע הדגמים והמפרטים בין מדינה למדינה.
אחת המסקנות המפתיעות העולות מן הסקר היא שהמחיר הגבוה שמשלמים עבור מותגי היוקרה לא קונה “ראש שקט” מבחינת תקלות – ב.מ.וו, למשל, היא המותג שסוגר את הטבלה, עם האמינות הגרועה ביותר. עורכי הסקר מסבירים כי הסיבה לכך היא שפע הטכנולוגיות החדשות המשולבות כיום במכוניות יוקרה, שלא תמיד נקיות מבעיות ותקלות. הסקר דירג את המותגים לפי רמת התקלות שדווחה לכל 100 כלי רכב שהשתתפו בסקר, ובנוסף דירג את המכוניות הנבחרות – בהיבטי אמינות ועלויות אחזקה – בשבע קטגוריות.

דירוג המותגים – יונדאי בראש, היוקרה בתחתית
המותג האמין ביותר לפי הסקר, עם 78 תקלות מדווחות לכל 100 כלי רכב (זכרו כי הספירה כוללת גם בעיות חיבור לדיבורית וכדומה, לא רק תקלות מכניות), הוא יונדאי – דירוג המאשש את המוניטין שהוא צבר בארץ. המותג הבא בתור, בפער של יותר מ-10%, הוא סוזוקי, עם 87 תקלות מדווחות לכל 100 כלי רכב, כאשר במקום השלישי, עם 94 תקלות למאה כלי רכב, נמצאת קיה. סקודה, במקום הרביעי, היא המותג האירופאי הראשון ברשימה, עם 97 תקלות למאה כלי רכב. מפתיע לגלות כי מותגים שבנו לעצמם שם בזכות מוניטין האמינות נמצאים נמוך יותר בטבלה – מותג טויוטה נמצא במקום ה-9 בלבד (אחרי פיג’ו!) עם 109 תקלות לכל 100 כלי רכב (כ-40% יותר מיונדאי), הונדה נמצא במקום ה-11 בדירוג עם 115 תקלות לכל 100 כלי רכב (פער של כמעט 50%) ומאזדה מצליחה בקושי להתמקם מעל הממוצע בתעשיה עם 127 תקלות (הממוצע עומד על 128 תקלות).
ומה קורה בקרב מותגי היוקרה? מרצדס היא מותג היוקרה המוביל באמינות – והיחיד שנמצא מעל הממוצע, עם 124 תקלות ל-100 כלי רכב. יגואר הוא מותג היוקרה הבא בתור (137) ומיד אחריו וולוו (138). מפתיע לראות שלנד-רובר, שחולק מכלולים רבים עם יגואר, מציע אמינות הרבה פחות טובה (169) – ועדיין הוא טוב יותר מאודי (175) וב.מ.וו (192, וכאמור האחרון בדירוג).
“…מותגים שבנו לעצמם שם בזכות מוניטין אמינות נמצאים נמוך יותר בטבלה – מותג טויוטה נמצא במקום ה-9 בלבד (אחרי פיג’ו!) עם 109 תקלות לכל 100 כלי רכב…”
הדגמים הנבחרים
כאמור, הסקר גם דירג את המכוניות בקטגוריות שונות לפי אמינות ועלויות אחזקה, ובאופן לא מפתיע יש קורלציה בין דרוג המותגים לתוצאות כאן. שלושה דגמים של יונדאי – המספר הגבוה ביותר מבין המותגים – זכו בציון המרבי של 5 כוכבים, והיא זכתה בראשות קטגוריה אחת. סקודה, המותג האירופאי האמין ביותר, היא היחידה שזכתה בתואר בשתי קטגוריות. בנוסף זכו בתארים מכוניות של פיג’ו, ווקסהול (השם תחתיו נמכרות מכוניות אופל בבריטניה), פולקסווגן ומרצדס. כולן, שלא במפתיע, ממותגים הנמצאים בחצי העליון של דרוג האמינות. יש לציין כי רק דגמים מהם היה מדגם רחב מספיק (עורכי הסקר לא פירטו מה הרף הנדרש) קיבלו ציון.
בקטגורית ה”מכוניות עירוניות” (קטגורית מכוניות המיני בארץ) זכתה ה-i10, עם ציון לשבח על איכות הבניה והגימור, כשאף דגם אחר לא זוכה לציון חמישה כוכבים.
בקטגורית ה”מכוניות קטנות” (סופרמיני) זכתה ה-208 בתואר, בזכות שילוב של אמינות טובה עם צריכת דלק טובה ועלויות אחזקה נמוכות, כאשר יונדאי i20 וטויוטה יאריס זוכות לציון מקסימאלי גם כן.
בקטגורית ה”משפחתיות” זכתה סקודה אוקטיבה, בזכות איכות בניה טובה, ומיעוט תקלות במערכות מיזוג האוויר והבידור, ולמרות ציון ממוצע בלבד למנוע ולתיבת ההילוכים. ויש גם רשימה מכובדת של סגניות – יונדאי i30, קיה סיד, וסיאט לאון, שזכו כולן לציון של חמישה כוכבים – הרבה לפני שאר המתחרות שזכו לציון של שלושה כוכבים או פחות.
בקטגורית ה”משפחתיות גדולות” זכתה ווקסהול (אופל) אינסיגניה, שהיתה היחידה שהשיגה את הציון המרבי, עם איכות בניה טובה ואמינות מצוינת של מערכות האלקטרוניקה והמיזוג, ואמינות טובה מהממוצע של מערכת ההנעה.
בקטגורית “רכבי הפנאי הקטנים” זכה בתואר סקודה יטי, היחיד בקטגוריה עם ציון מלא, עם ציון לשבח למנוע ולתיבת ההילוכים.
בקטגורית “רכבי הפנאי המשפחתיים” (רכבי פנאי קומפקטיים) זכה בתואר פולקסווגן טיגואן (הדור הקודם) עם ציונים גבוהים במיוחד בתחום איכות הבניה ומערכת ההנעה. בתחומי התוכנה ומערכת המיזוג הוא קיבל ציונים מעל הממוצע, אך טובים פחות משל סגנו היחיד – יונדאי טוסון/iX35 (בסקר נכללו כלים מהדור הקודם והנוכחי).
בקטגורית ה”מכוניות גדולות” (יוקרה) זכתה מרצדס E קלאס (דור קודם) ובפער ענק – לא רק שאין עוד מכוניות בקטגוריה שזכו בציון של חמישה כוכבים, אין אפילו מכוניות שהצליחו להשיג ציון של ארבעה כוכבים… עורכי הסקר מציינים כי האודי A6 סבלה משפע בעיות במערכות הטכנולוגיות בעוד הב.מ.וו 5 סובלת מבעיות במנוע, תיבת ההילוכים ואיכות הבניה (אך חשוב לציין – בשני המקרים מדובר בדגמים מדור קודם).