הזינוק הטכנולוגי בתחום ההנעה החשמלית מאלץ את יצרניות הרכב המערביות להשקיע מאמצים גדולים כדי לעמוד בקצב של המתחרות המגיעות מסין. קבוצת סטלנטיס הענקית הייתה עד כה בפיגור טכנולוגי גם ביחס ליצרניות מערביות דוגמת קבוצת פולקסווגן, כאשר הדגמים החשמליים אותם הציעה התבססו על הסבה של פלטפורמה קיימת (CMP) והיו מוגבלים יחסית בטווח ובביצועים.
כעת הפער הזה נסגר, כאשר אתמול חשפה קבוצת סטלנטיס פלטפורמה חשמלית ייעודית חדשה תחת השם STLA Medium. הפלטפורמה החדשה היא חלק מתכנית החומש של קבוצת הענק שבה המכוניות של כל שפע המותגים יתבססו על ארבע פלטפורמות מודולאריות חדשות שיותאמו גם להנעה חשמלית.
כפי שניתן להבין משמה, הפלטפורמה החדשה שהוצגה תשמש את הדגמים בגודל בינוני בסגמנטים C ו-D של פיג’ו, סיטרואן, אופל, פיאט, אלפא רומיאו, לנצ’יה וככל הנראה גם את המותגים האמריקאים שבקבוצה. היא חלק משמעותי בדרך להשגת יעד שבו 100% ממכוניות הנוסעים שתמכור סטלנטיס באירופה ו-50% ממכוניות הנוסעים בארה”ב יהיו חשמליות עד שנת 2030. על פי סטלנטיס, הפלטפורמה הגמישה תאפשר בסיס גלגלים שינוע בין 270 ל-290 ס”מ עבור דגמים שאורכם הכולל ינוע בין 4.3 ל-4.9 מטרים. בנוסף תאפשר הפלטפורמה עבור רכבי הקרוסאובר מרווח גחון מרבי של 22 ס”מ שיאפשר יכולת ראויה גם בשטח.
בדומה לפלטפורמות דומות, גם בפלטפורמה של סטלנטיס מכלול הסוללות ימוקם ברצפת הרכב כדי להוריד את מרכז הכובד. סטלנטיס תציע את הדגמים שיבנו על גבי הפלטפורמה עם שני סוגים של מארזי סוללות בקיבולת של עד 98 קוט”ש, אשר ניתן יהיה לשדרגן בעתיד לסוללות בעלי הרכב כימי מתקדם יותר. מארז הסוללה הסטנדרטי אמור להספיק לטווח מרבי של 500 ק”מ ואילו המארז השני והגדול המותאם לביצועים גבוהים יותר יוכל לספק טווח של יותר מ-700 ק”מ בדגמים מסוימים. הסוללות יתמכו בטעינה במתח גבוה של 400V, מה שיאפשר לטעון את הסוללות מ-20% ל-80% ב-27 דקות, המשמעות היא טעינת DC מהירה בקצב של 2.4 קילוואט לדקה, כלומר כ-150 קילוואט בשעה.
הפלטפורמה בתצורתה הבסיסית תותאם לשימוש עם מנוע יחד מלפנים והנעה קדמית, או בתצורה של הנעה כפולה עם מנוע נוסף מאחור עם הספקים שינועו בין 215 ל-382 כ”ס, מה שיאפשר לסטלנטיס לסגור את הפעם מול המתחרים גם בגזרת הביצועים, אם כי בדומה ליצרניות אירופאיות אחרות היא לא נגררת למלחמות ההספקים הדמיוניים. אחת הסיבות לכך היא כדי לאפשר צריכת אנרגיה נמוכה, עם הצהרה שהדגמים שיבוססו על הפלטפורמה יוכלו להשיג צריכה ממוצעת של 14 קילוואט ל-100 ק”מ.