המשפחתיות הגדולות בתצורת סדאן עשו קאמבק בשנים האחרונות, זאת בזכות דגמים מונעי חשמל שמנצלים את היתרונות האווירודינמיים הבסיסים של תצורת המרכב הוותיקה על פני תצורת הקרוסאובר האופנתית. אבל בסגמנט הגודל הזה נמכרים ישנם עדין כמה דגמים שזוכים להצלחה יחסית, בזמן דגמים אחרים נעלמו לחלוטין. יונדאי סונטה היא אחת מהדגמים הללו שזכתה להצלחה גם בזכות יחידת ההנעה ההיברידית שלה, וכעת חוזרת לשוק המקומי בגרסה עדכנית.
הסונטה המחודשת נחשפה כבר לפני למעלה משנה, כאשר מדובר במתיחת פנים לדור הנוכחי והשמיני של הסונטה בעל העיצוב הלא שגרתי שהוצג לראשונה ב-2019. במסגרת מתיחת הפנים מיישרת הסונטה קו עם דגמי הדור החדש של יונדאי כמו סדרת האיוניק והקונה החדשה, לצד דגמים מוכרים שעברו עדכון גם הם לאחרונה כמו הטוסון והאלנטרה.
הדבר בא לידי ביטוי קודם כל בעיצוב החיצוני המציג חזית חדשה שבה השבכה היא למעשה חלק מכונס האוויר שבפגוש ובעלת פס תאורת לד צר הנמתח לרוחב חלקה העליון של החזית כולה, כשיחידות תאורה ראשיות המוסוות מעל לכונסי האוויר הצדדים. מאחור ניתן להבחין בעיקר בחתימה חדשה ליחידות התאורה ועיצוב ספורטיבי יותר לפגוש.
תא הנוסעים זכה לעיצוב חדש ומאמץ גם הוא את הסידור של שני מסכים רוחבים, כל אחד בגודל 12.3 אינץ’, במבנה קעור הממוקמים בחלקו העליון של לוח המכשירים, אליה מצטרםת מערכת תצוגת נתונים עילית צבעונית בגודל 10 אינץ’. עוד שינויים הם גלגל הגה חדש ובורר הילוכים הממוקם מימינו בדומה לזה שפגשנו כבר בדגמי האיוניק. למרבה השמחה, תפעול מערכת בקרת האקלים נותר נפרד מהמסך הראשי ונעזר בחוגות פיזיות.
יונדאי סונטה תמשיך להגיע ארצה רק עם מערכת הנעה היברידית, כאשר זו בעלת הספק של 192 כ”ס כבעבר המתקבל משילוב של מנוע 2.0 ליטר בעל הזרקה ישירה המספק 152 כ”ס ומנוע חשמלי בהספק של 51 כ”ס. תיבת ההילוכים נותרה כפולת מצמדים בעלת שישה יחסי העברה, ונתוני הביצועים הם 9.2 שניות בזינוק ל-100 קמ”ש ומהירות מרבית של 192 קמ”ש.
שיפורים נעשו במערכת הניהול ההיברידית יחד עם מערכת בלימה רגרנטיבית חדשה ויעילה יותר, אלו אמורים לסונטה להשיג נתון צריכת דלק של 20 ק”מ לליטר על פי נתוני היצרן. ביונדאי גם מציינים שנעשו גם שיפורים בשלדה עם גדלת הקשיחות המבנית, מהלך מתלים ארוך יותר ובידוד רעשים משופר. יונדאי סונטה המחודשת תשווק בישראל בשתי רמות גימור, כאשר כבר ברמת הגימור הבסיסית ישנו מערך מלא של מערכות בטיחות אקטיביות, מושבים קדמים מחוממים ומתכווננים חשמלית, גג שמש פנורמי, מראה מרכזית דיגיטלית ומערכת שמע מתוצרת Bose.
מחירה של הסונטה ההיברידית התייקר מתחיל מעתה ב-214 אלף שקלים לרמת הגימור “לוקשרי”. רמת גימור “לימטד” מוצעת בתוספת של 16 אלף שקלים וכוללת גם מערך מצלמות היקפיות, מערכת כניסה אוטומטית לחניה, מערכת תצוגה עילית, איוורור וזכרונות למושבים הקדמיים. מחירים אלו ממצבים את הסונטה ראש בראש מול דגמי הסדאן החשמליים מסין דוגמת BYD סיל ואקספנג P7, וכמובן מול טסלה מודל 3 שהוזלה לאחרונה. מולן הקלף החזק של הסונטה הוא היעדר חרדת טווח.