ב.מ.וו ממשיכה בקצב התחדשות הדגמים שלה וחושפת היום דור חדש ל-X3, אחד הדגמים הפופולאריים בהיצע החברה שהדור היוצא שלו היה גם אחד הוותיקים בו. ההצלחה של ב.מ.וו X3 הייתה מתבקשת לאור העובדה שהוא מכוון לאותה קטגוריה של רבת מכר אחרת, סדרה 3, כאשר הוא מסמל את שינוי ההעדפות של הקהל בשני העשורים האחרונים במעבר מדגמי הסדאן לקרוסאובר. עם השנים הלך ה-X3 ותפח, ולמעשה הדור היוצא גדול יותר מהדור הראשון של ה-X5. לא שזה הפריע למישהו, להפך.
הדור החדש והרביעי במספר של ב.מ.וו X3 מפגין עוד צמיחה קלה במידות. עם תוספת של 3.5 ס”מ לאורך שעומת עתה על 477.5 ס”מ. מעצבי ב.מ.וו הצליחו להסוות לפחות בתמונות את גודלו של ה-X3 החדש על ידי שימוש בקווים מעוגלים ותפוחים יחסית, כשלצללית הזורמת יותר תורמת העובדה כי הדור החדש רחב יותר ב-3 ס”מ (192 ס”מ) ונמוך ב-2.5 ס”מ (166 ס”מ). בסיס הגלגלים נותר זהה לזה של הדור היוצא, ורמז לכך שמדובר בפלטפורמה משודרגת ולא חדשה לחלוטין.
מלפנים ישנה פרשנות סולידית יחסית, אך עדין מודגשת, לכליות הגדולות שבשבכה ואילו מאחור עיצוב יחידות התאורה וקוו חלונות הצד מזכיר את זה של ה-X1 הצעיר. ניתן להתאכזב שה-X3 רחוק מלהזכיר את ה- Neu Klasse X בעל נגיעות הרטרו שנחשף כקונספט לא מזמן, אבל בהתחשב בעובדה שמדובר באחד כאמור הדגמים הנמכרים ביותר של ב.מ.וו עם למעלה מ-300 אלף יחידות מידי שנה ניתן להבין את הגישה השמרנית בה נקטו הבאוורים ב-X3 החדש.
בתא הנוסעים ממשיכה ב.מ.וו ליישם את התפישה העיצובית והתכנונית שלה בה פגשנו בדגמי הדור האחרון כמו סדרה 5 החדשה. מצד אחד ישנו מראה נקי ומינימליסטי של לוח המכשירים עם צמד מסכים רוחביים הצמודים זה לזה ולא הרבה מעבר לכך. מצד שני טוב שנשמרה החוגה בקונסולה שבין המושבים הקדמיים המאפשרת לתפעל את התפרטים השונים במערכת המולטימדיה באופן בטיחותי יותר מאשר מגע במסך. בנוסף מרכז הקונסולה המרכזית את בורר ההילוכים ומספר מתגים חיוניים לקיצורי דרך ותפעול מהיר של פונקציות חיוניות.
היצע יחידות ההנעה של ב.מ.וו X3 החדש כולל מנועי בנזין ודיזל עם תגבור היברידי קל לצד גרסה היברידית נטענת. כל הגרסאות הן מצוידות בתיבת הילוכים אוטומטית בעלת שמונה יחסי העברה, כשנכון לעתה הן בעלות הנעה כפולה. בעתיד צפויות להופיע גם גרסאות הנעה אחורית מוזלות, כמו גם גרסה חשמלית מלאה שתמותג תחת השם iX3.
המנוע הבסיסי בהיצע הוא 2.0 ליטר טורבו בנזין המספק 190 כ”ס ו-31.6 קג”מ עם מנוע חשמלי התורם 18 כ”ס, כשלצידו יוצע מנוע טורבו דיזל בנפח דומה המספק 197 כ”ס ו-40.8 קג”מ עם מנוע חשמלי התורם 13 כ”ס בעת הצורך. גרסת הבנזין הבכירה (50M) היא היחידה בעלת מנוע שישה צילינדרים טורי ומוגדש בנפח 3.0 ליטר המניב הספק של 381 כ”ס ומומנט מרבי של 55 קג”מ המתקבלים כבר ב-1,900 סל”ד. גרסה זו מגיעה עם חבילת M הכוללת מתלים בכיול ספורטיבי ואופציה לבולמים אדפטיביים, היגוי בעל יחס העברה משתנה, בלמים משודרגים, דיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה וחישוקי 20 אינץ’.
הגרסה ההיברידית-נטענת של ב.מ.וו X3 החדש מבוססת על אותו מנוע 2.0 ליטר טורבו מדגם הבנזין הבסיסי, בתוספת מנוע חשמלי המספק 184 כ”ס ו-25.5 קג”מ המביאים יחד להספק משולב של 299 כ”ס. בדור החדש ישנה סוללה מוגדלת בקיבולת של 19.7 קוט”ש האמורה לספק טווח נסיעה חשמלי מרבי של 90 ק”מ. באופן מפתיע, אין תמיכה בטעינת DC מהירה ורק תמיכה בטעינה ביתית עד לקצב של 11 קילוואט איתה נדרשות כשעתיים לטעינה מלאה של הסוללה.
לישראל צפוי להגיע ב.מ.וו X3 החדש בתחילת שנת 2025.