באופן עקבי מאז תחילת העושר מחירי המכוניות החדשות בישראל עולים ושוברים שיאים. גם שנת 2025 נפתחה עם עליות מחירים בשוק הרכב הישראלי, הפעם באדיבות הממשלה ושינויי מיסוי. תמהיל של עליית מע”מ, עדכון נוסחת המס הירוק, מס קנס של 750 שקלים על מכוניות לא חשמליות והעלאת מס הקניה על מכוניות חשמליות.
התוצאה הסופית היא שמכוניות בישראל יקרות מאי פעם. מכונית קטנה ממוצעת כבר נמכרת באזור של 130 אלף שקלים וצפונה, משפחתית ממוצעת במחיר של יותר מ-170 אלף שקלים וקרוסאוברים משחפים כבר מגרדים את רף ה-200 אלף שקלים. וכאמור, מדובר על מכוניות עממיות ולא חלילה על מותגי יוקרה נחשקים.
עם זאת, יש גם נקודה מעודדת מסויימת. בזכות התחרות הגוברת בשוק הצפוף ושפע הדגמים החדשים הצפויים להגיע ארצה בשנה הקרובה, צפויים לנחות גם כמה דגמים במחיר תחרותי יחסית לכלל השוק עם פוטנציאל להפוך ללהיטים מקומיים, ואולי גם לשנות את העדפות הקהל. הנה הדגמים הבולטים שאמורים לעשות זאת.
דונגפנג בוקס
קטגוריה: סופרמיני
הנעה: חשמלית
מחיר: 115 אלף שקלים
רגע לפני פתיחת השנה החלה דונגפנג את פעילות בישראל עם מכונית סופרמיני בעל מראה אופנתי ומחיר מחירון תחרותי של 115 אלף שקלים. הטווח אמנם עומד על 310 ק”מ וביצועי המנוע צנועים, אבל לבוקס יש ממדים נדיבים ביחס לקטגוריה, תא נוסעים מושקע והמון אבזור במחיר נמוך מאשר הזולות במכוניות הסופרמיני, ורק 5,000 שקלים יותר מאשר קיה פיקנטו מאובזרת. אלטרנטיבה מעניינת לנהגים בעלי פרופיל שימוש עירוני בעיקר וכרכב שני במשפחה.
לצאת מהקופסר: דונגפנג בוקס במבחן דרכים ראשון
יונדאי אינסטר
קטגוריה: קרוסאוברים קטנים
הנעה: חשמלית
מחיר משוער: 125 אלף שקלים
יונדאי תצטרף השנה לקטגוריה ההולכת וצומחת של חשמליות קטנות ועממיות עם האינסטר. מדובר בגרסה החשמלית לקספר – קרוסאובר קטן מידות (אורך 382.5 ס”מ) בעל עיצוב צעצועי ואופנתי שמיועד בעיקר לשימוש עירוני. לאינסטר גרסה רגילה עם מנוע חשמלי בהספק של 95 כ”ס וטווח של 300 ק”מ או בגרסה בעלת סוללה מוגדלת המעניקה טווח של 355 ק”מ בצירוף מנוע מעט חזק יותר המספק 115 כ”ס. במחיר שצפוי להיות דומה לזה של מכוניות סופר מיני זולות, יכולה יונדאי אינסטר להפוך למכונית צעירים אידאלית, לשמש עבור יונדאי תחליף ל-i10 ששיווקה הופסק עקב החרם הטורקי ולהפוך לאחת המכוניות החשמליות הבולטות בפלח השוק הזול.
BYD יואן אפ
קטגוריה: קרוסאוברים קטנים
הנעה: חשמלית
מחיר משוער: פחות מ-150 אלף שקלים
אחרי ההצלחה האדירה של אטו 3, תיכנס BYD השנה לקטגוריית הקרוסאוברים הקטנים עם Yuan Up שנקרא גם בשווקים מסוימים אטו 2. מדובר למעשה בגרסת קרוסאובר על בסיס הדולפין, עם אורך של 431 ס”מ ובסיס גלגלים של 262 ס”מ וגם כמה פריטי עיצוב דומים כמו יחידות התאורה האחוריות.
BYD מציעה את היואן אפ בגרסאות עם מנועים בהספקים של 95 ו-177 כ”ס כאשר בגרסה החזקה בעלת הסוללה הגדולה טווח הנסיעה עומד על כ-350 ק”מ. לא הרבה, אבל אמור להספיק לשימוש יום יומי ממוצע כאשר הקלף החזק אמור להיות בגזרת המחיר הצפוי לעמוד על פחות מ-150 אלף שקלים – כלומר זול יותר מטויוטה יאריס קרוס ההיברידית והפופולארית.
BYD סיל 05
קטגוריה: משפחתיות
הנעה: היברידית נטענת
מחיר: 175 אלף שקלים
לאחרונה החלה BYD לשווק בישראל גם דגמים היברידים נטענים. הדגם הראשון היה גרסת פלאג אין לסיל U ובשבועות הקרובים צפויה להצטרף אליו בסמוך לתחילת השיווק בסין גם סיל 05. מדובר במשפחתית סדאן המקבילה בגודלה לסקודה אוקטביה ויונדאי אלנטרה הפופולאריות בקטגוריה ובקרב ציי הרכב. מולן שולפת BYD סיל 05 קלף בדמות מערכת ההנעה המשלבת בין מנוע בנזין 1.5 ליטר ומנוע חשמלי בהספק משולב של 218 כ”ס, עם טווח נסיעה של 90 ק”מ באמצעות חשמל. מה שאמור להספיק עבור רוב הנהגים לשימוש יום יומי בנסיעות למשרד ובחזרה. את היתרון הזה תציע BYD סיל 05 במחיר של 175 אלף שקלים, מחיר דומה לזה של האלנטרה והקורולה (שיבואה פסק בינתיים) עם הנעה היברידית רגילה. תמחרו זה שהופך את BYD סיל 05 לאופציה מעניינת בציי הרכב עבור מי שלא מעוניינים או יכולים לעבור לדגמים חשמליים מלאים ולרוב יקרים יותר.
דאצ’יה דאסטר
קטגוריה: קרוסאוברים קומפקטיים
הנעה: בנזין בתגבור היברידי או היברידית
מחיר משוער: 150 אלף שקלים
הדאסטר של דאצ’יה נחשב לאחת האפשריות הבודדות לרכב פנאי בעל יכולות שטח ובמחיר הגיוני יחסית. גם הדור השלישי של הדאסטר שצפוי לנחות בישראל בשבועותה קרובים אמור לשמר את המתכון הזה, בתוספת של מראה עדכני, מערכות בטיחות מודרניות ואפילו אופציה ליחידת הנעה היברידית. הגרסה ההיברידית עם 141 כ”ס תוצע רק עם תיבת הילוכים אוטומטית והנעה קדמית.
מי שמעוניין בהנעה כפולה יצטרך להסתפק במנוע 1.2 ליטר טורבו שקיבל תגבור היברידי קל ויוצע רק עם תיבת הילוכים ידנית בעלת שישה יחסי העברה. לא שילוב שיקלע לטעמם של הנהגים הישראלים המפונקים, אבל מי שבכל זאת לא נרתע משימוש בדוושה השלישית יוכל לקבל רכב פנאי משפחתי עם יכולת שטח נאה במחיר של כ-150 אלף שקלים – הנמוך בעשרות אלפי שקלים מסובארו קרוסטארק.
אופל פרונטרה
קטגוריה: קרוסאוברים קומפקטיים
הנעה: בנזין בתגבור היברידי או חשמלית
מחיר משוער: 140 אלף שקלים
אופל החזירו לאחרונה את השם פרונטרה שהוצמד לרכב פנאי חדש וקומפקטי. אופל פרונטרה החדש אמור להיות קרוסאובר אופנתי במראה ונגיש במחיר, ועדין להציע את מאפייני הבטיחות והאבזור המקובלים כיום. באופן ייחודי ולמרות המידות הקומפקטיות הוא צפוי להציע גם אופציה לשורת מושבים שלישית שתאפשר הסעת 7 נוסעים כולל נהג.
יחידת ההנעה העיקרית תהיה מנוע 1.2 ליטר טורבו עם תגבור היברידי קל, כאשר אליה צפויה להצטרף גם גרסה חשמלית מלאה עם טווח נסיעה של קרוב ל-400 ק”מ בתצורת הסוללה הגדולה.
נהיגה ראשונה: אופל פרונטרה החדש
קטגוריה: משפחתיות קומפקטיות
הנעה: חשמלית
מחיר משוער: 160 אלף שקלים
בתערוכת פאריז האחרונה חשפה סקייוול דגם משפחתי קומפקטי בתצורת האצ’בק שזכה לכינוי Q. מדובר בדגם ראשון אותו תציג סקייוול על בסיס פלטפורמה חשמלית חדש וייעודית עם טכנולוגיית 800V לטעינה אולטרה מהירה, כשהוא מיועד להתחרות ב-BYD דולפין ו-MG4 שנמכרות בישראל בהצלחה יחסית.
לסקייוול Q אורך של 430 ס”מ ומנוע חשמלי קדמי המספק 204 כ”ס. סקייוול תציע את ה-Q בשני גדלי סוללה, כאשר לזו הגדולה אמור להיות טווח נאה של 480 ק”מ. תא הנוסעים המודרני יציע מסך מרכזי גדול ואופציה למסכים נוספים לטובת הנוסעים מאחור, מערך מצלמות היקפי ואת כל מערכות הבטיחות אקטיביות המקובלות כיום. המחיר צפוי להיות באזור ה-160 אלף שקלים שבימים אלו נחשב אטרקטיבי עבור משפחתית קומפקטית.
ג’ילי גלקסי EX5
קטגוריה: קרוסאוברים משפחתיים
הנעה: חשמלית
מחיר משוער: 190 אלף שקלים
אחרי כמעט 3 שנים בהן הציע רק דגם אחד בישראל, אמורה ג’ילי להרחיב השנה את ההיצע המקומי עם ה-EX5. מדובר בקרוסאובר משפחתי גדול באורך של 461 ס”מ ובעל בסיס גלגלים נדיב של 275 ס”מ. ה-EX5 המשתייך לסדרת הגלאקסי החדשה של היצרן, כשהוא מתבסס על פלטפורמה חשמלית ייעודית (בניגוד לגיאומטרי C המבוסס על פלטפורמה מוסבת) וחדשה בשם GEA בשילוב סוללת LFP בתומכת בטעינה אולטרה מהירה.
המפרט האירופאי טרם נחשף, אך בסין נמכר ה-EX5 עם מנוע קדמי בהספק של 218 כ”ס וסוללת 60 קוט”ש האמורה לספק טווח נסיעה של 440 ק”מ לפי התקן האירופאי. המחיר צפוי להיות מעט יותר גבוה מזה של BYD אטו 3 רבת המכר, וזה אומר כ-190 אלף שקלים הממצבים אותו במקביל לקרוסאוברים קונבנציונליים דוגמת קיה ספורטאז’ ויונדאי טוסון.
סקודה אלרוק
קטגוריה: קרוסאוברים משפחתיים
הנעה: חשמלית
מחיר משוער: 200 אלף שקלים
בעקבות ההצלחה של האניאק, פונה סקודה לקטגוריית הגודל הקומפקטית יותר עם האלרוק החדש המקביל בגודלו לקארוק. באופן מעניין האלרוק מתבסס על האניאק והוא למעשה גרסה מקוצרת ומוזלת שלו, עם תא נוסעים זהה, יחידות הנעה דומות ואותו בסיס גלגלים בתוספת עיצוב דינאמי וצעיר יותר.
ניתן יהיה לקבל אל האלרוק עם מנוע אחורי בהספקים של 170, 204 או 286 כ”ס וסוללות בקיבולת של עד 82 קוט”ש עם טווח נסיעה מרבי של למעלה מ-500 ק”מ. האלרוק מתומחר בחול במחיר נמוך בכ-20% מזה של האניאק, מה שאומר שהוא צפוי להימכר כאן ברף מחיר של 200 אלף שקלים שיהפוך אותו לאלטרנטיבה אירופאית לשפע הסיניות שמסביב