מסתבר שלא רק מחיר הייצור והקניה של רכב חשמלי יקר. עלויות תיקוני נזקי התאונות, שקורות יותר ויותר משנה לשנה כך מסתבר, גבוהות גם הן. לפי דו”ח חדש של חברת Mitchell, ספקית אמריקאית של תוכנות לניהול תיקוני תאונות ותביעות ביטוח לרכבים, 2.71% מכלל התביעות על נזקי תאונות בשנת 2024 היו בגין תאונות של רכבים חשמליים.
אם המספר הזה לא נשמע לכם גבוה, זה בגלל שעדין חלקם של הרכבים החשמליים בין כלל המכוניות הנעות בכבישי ארה”ב נמוך. אם זאת, מדובר בגידול של 38% מול שנת 2023, וזה גידול משמעותי מאד בפרט בהתחשב בעובדה שקצב המכירות של מכוניות חשמליות לא עולה בהיקף דומה, כלומר קצב הגידול בתאונות גבוה מקצב הגידול בשוק.
אם גם זה לא מרשים אתכם, אז שימו לב לנתון הבא: חלקם של רכבים חשמליים בכבישי ארה”ב עומד על כ-2%, ולכן מספר התביעות של הרכבים האלו גבוה בכ-35% מחלקם באוכלוסייה, וזה כבר בהחלט מספר משמעותי, בפרט שמכוניות אלו מצוידות לרוב בשלל מערכות עזר ובטיחות אקטיביות.
מי ש”מככבת” בתאונות בקרב רכבים חשמלים היא טסלה, לא מפתיע לאור העובדה שהיא מחזיקה ביותר ממחצית שוק הרכבים החשמליים בארה”ב. דגמי מודל Y ומודל 3, הצמד הפופולארי על לקוחות המותג, תפסו ביחד מעל 60% מנתח התביעות לרכבים חשמליים בארה”ב, עם שיעור תביעות של 31.4% עבור טסלה מודל Y (עליה של 7.6%) ו-29.9% עבור טסלה מודל 3 (ירידה של 4.6%). אם נוסיף את מודל S (5.5%) ואת מודל X (4.6%), נגיע לכ-71%. הישג מרשים, אך מפוקפק. לחמישייה הפותחת נכנס הפורד מוסטאנג מאך E, עם 6.4% מכלל התביעות. כנראה שבכל זאת יש משהו משותף בינה לבין המוסטאנג לוגמת הבנזין.
אגב, גם בקנדה דגמי טסלה מככבים בכמות התביעות של רכבים חשמלים בגין תאונות עם מספרים דומים: טסלה מודל 3 עם 32.7% מכלל התביעות (ירידה של 8%) וטסלה מודל Y עם 25.9% מכלל התביעות (עליה של 4.6%). דגמים נוספים הנמצאים בצמרת במדינה הצפונית הם יונדאי קונה EV, שברולט בולט ופורד מוסטאנג מאך E ען בין 4.2 ל-4.6% מסך התביעות כל אחת.
יקרות יותר לתיקון
מה שלא פחות משמעותי לפי הנתונים, הוא העלות הממוצעת לתיקון רכב חשמלי. היקף הנזק ברכב חשמלי שעבר תאונה עומד בממוצע על 6,236 דולר – עלות גבוהה משמעותית מה-5,066 דולר הממוצעים שנדרשים לתיקון רכב עם מנוע בעירה פנימית. לזכותם של הרכבים החשמליים נציין כי אם בוחנים רק את רכבי הבנזין החדשים יחסית, המספרים קרובים יותר לאלו של החשמליים, עם עלות ממוצעת של 6,127 דולר.
נתון מעניין נוסף שעולה מהמחקר הוא ששיעור הרכבים החשמליים שמוכרזים כאובדן מוחלט עלה אף הוא, מ-8% בשנת 2023 ל-10.2% בשנת 2024 – כלומר, אחת מכל עשר מכוניות חשמליות שעברה תאונה בארה”ב לא חוזרת לכביש ונשלחת לגריטה. לתשומת ליבה של גרטה.
המסקנה הכללית המתבקשת מהנתונים הללו מראה שהמהפכה הירוקה מגיעה עם תג מחיר לא מבוטל. העלויות הגבוהות לתיקון ואחוזי הגריטה הגבוהים, כיוון שהמכוניות בעלות רכיבים יקרים יותר, מה שמשפיע באופן ישיר על מחירי פרמיות הביטוח, מעלים שאלות לגבי הכדאיות הכלכלית של המעבר לחשמל. כל זאת מבלי שהתייחסנו לסיבה בגינה חלק גדול מהאנשים רוכשים רכב חשמלי – הידידותיות לסביבה, שלאור הנתונים האלו מוטלת גם היא בספק.