השימוש בסיבי הפחמן (Carbon Fiber) חולל בשלות העשורים האחרונים מהפך בעולם הרכב, לפחות בכל הקשור לצד האקזוטי שבו. החומר החזק וקל המשקל _שגם נראה נהדר במראה החשוף) שהגיע מעולם התעופה אל עולם המרוצים הפך להיות כיום הבחירה הכמעט מחייבת עבור יצרניות מכוניות העל, אך מצא את עצמו עם השנים גם כחלק מלא מעט מכוניות ספורטיביות עממיות יותר וגם בשימוש נרחב בדגמים שונים בתעשיית הרכב כפתרון לחיסכון במשקל במקום שהכסף פחות מהווה בעיה.
אלא שיתכן שבקרוב בתעשיית הרכב יצטרכו למצוא פתרונות אחרים לחיסכון במשקל. אחרי שהן נאבקות כדי לעמוד בתקני זיהום האוויר המחמירים שכופה האיחוד האירופאי, עומדות יצרניות מכוניות העל בפני גזירה חדשה ולא קלה, תרתי משמע, זאת לאחר שהאיחוד האירופי הכריז על סיבי פחמן כחומר שעלול להיות מסוכן לבריאות הציבור.
על פי נוסח התיקון שפרסם פרלמנט האיחוד האירופי בכוונתו לכלול את סיבי הפחמן ברשימת החומרים המסוכנים לבריאות הציבור יחד עם עופרת, קדימיום, כספית וכרום. הסיבה לכך היא החשש מפני פליטת חלקיקים וסיבים של החומר לאוויר במהלך תהליך פירוק ומחזור שלו כשהם יכולים לפגוע במגע עם העור או עם ריריות רגישות בעיניים, באף ובפה.

אם אכן תתקבל הצעת התיקון לחוק של הפרלמנט האירופאי, צפוי להיאסר שימוש בסיבי פחמן באירופה באופן הדרגתי החל משנת 2029. המשמעות היא שיצרניות מכוניות ספורט יצטרכו למצוא תחליף לסיבי פחמן, מה שיגזור גזר דין מוות על לא מעט מכוניות שבנויות על בסיס שלדות מונוקוק מסיבי פחמן ו/או עושות שימוש בחלקי מרכב מהחומר הקליל – כשברוב המקרים לא אפשרי או משתלם לעבור לשימוש בחומרים אחרים לבניית רכיבים חיוניים כל כך. לא רק יצרניות אקזוטיות כמו פרארי, למבורגיני, פגאני ואסטון מרטין יפגעו מהמהלך. סיבי פחמן הפכו להיות חומר נפוץ בתעשיה גם במכוניות המוניות יותר, כמו למשל ב.מ.וו סדרה 7 שעושה שימוש בסיבי פחמן בליבת השלדה של פלטפורמת CLAR של החברה.
זה המקום לציין שרק 20% מהייצור העולמי של סיבי פחמן משמש את תעשיית הרכב. אחת התעשיות הגדולות שעושות גם כן שימוש בסיבי פחמן היא תעשיית התעופה ואם יאסר עליה להשתמש בסיבי פחמן זה עלול להיות הרבה יותר הרבה יותר משמעותי על הכלכל העולמית. לפחות אפשר להתעודד מכך שמדובר בשתי תעשיות ענק, עם לובי חזק המעסיקות מאות אלפי עובדים ביבשת אירופה – כך שצפויים מחאה ומאבק רב כוח כדי לבטל את ההחלטה המטופשת של האיחוד האירופי שאולי תועיל במידת מה לבריאות הציבור, אבל עלולה לפגוע קשות בתעשיית הרכב האירופאית שכבר נמצאת במשבר בגלל הקושי לעמוד בתקנות זיהום האוויר המחמירות שקבע האיחוד יחד עם האיסור הצפוי על מכירת רכבים עם מנועי בעירה פנימית.