ירידת הערך של מכוניות חדשות היא נתון שלא תמיד מביאים בחשבון, כאשר הוא מתגלה בצורה כואבת דווקא כשבאים להחליף את המכונית לאחת חדשה. מחקר חדש שנערך על ידי האתר האמריקאי iSeeCars ותוצאותיו מתפרסמות בימים אלו בחן את אחוז הפחת של מכוניות שונות בתום חמש שנים. נתונים שנתקבלו מעניינים ומפתיעים כאחד ומראים ההבדלים בין דגמים וסוגים שונים של מכוניות.
הנתון הבסיסי החשוב הוא שאיבוד הערך הממוצע של מכונית אחרי 5 שנים על הכביש עומד לפי המחקר על 45.6%. במפתיע, או לא, אחד הממצאים המעניינים במחקר הוא שמירת הערך הלא מזהירה של הרכבים החשמליים. נראה שחלק ניכר מהסכומים שחוסכים בעלויות הדלק מתבזבז בירידת הערך, שבמקרה של הרכבים החשמליים עמדה על 58.8%. מכוניות היברידיות שומרות יותר על ערכן עם ירידת ערך ממוצעת של 40.4% בתום 5 שנים. זה לא נראה הרבה, אבל בפועל זה מתורגם להרבה כסף.
מבין הדגמים שמככבים ברשימה השחורה של איבוד הערך היגואר I-Paceמובילה את הרשימה עם ירידת ערך היסטרית של 72.2% לאחר 5 שנים, המייצגים הפסד של כ-52 אלף דולר בארה”ב. ב.מ.וו סדרה 7 זינבה אחריה במקום השני עם ירידת ערך של 67.1% המייצגים ירידת ערך של כ-65 אלף דולר. לא מפתיע בהתחשב בכך שרכבי יוקרה מאבדים הרבה יותר מערכם לאורך השנים.
עוד ברשימת החשמליות המככבות באיבוד ערכן נמצאות אחרי היגואר טסלה מודל S הוותיקה עם ירידת ערך של 65.2%, ואחריה ניסאן Leaf שהגיעה למקום השלישי בפודיום המפוקפק עם 64.1%. עדות לכך שכאשר הטכנולוגיה החשמלית מתיישנת, ערך המכונית צולל. אגב, במידה ואתם תוהים מה ירידת הערך של חביבת עוקבי אוברדרייב, הטסלה מודל 3, נספר לכם כי היא יחסית שמרה על ערכה בין החשמליות ואיבדה “רק” 55.9% משוויה במהלך 5 שנים. כאמור, לא רק הרכבים החשמליים איבדו הרבה מערכם באופן יחסי. גם רכבי היוקרה בעלי מנועי הבעירה הפנימית היציגו ירידת ערך לא כלכלית בעליל: אחרי ב.מ.וו סדרה 7 ניתן למצוא את אינפיניטי QX80 שאיבדה 65% ואת המזראטי גיבלי שאיבדה 64.7% מערכה במהלך 5 שנים בדומה לב.מ.וו סדרה 5.
לעומת זאת, יש מכוניות שהצליחו לשמור על ערכן בצורה מרשימה, כאשר השתיים הראשונות שוברות סטיגמות ויפתיעו לא מעט אנשים: פורשה. המותג משטוטגארט הוביל את הרשימה עם שני דגמים: 911 עם ירידת ערך של רק 19.5% וקאיימן עם 21.8% בלבד בתום 5 שנים. גם שברולט קורבט וקאמרו הפתיעו בשמירה על ערכן, לפחות בארה”ב, עם איבוד ערך של 27.2 ו-28 אחוזים בהתאמה. מי אמר שמכונית ספורטיבית קונים רק מהבטן ולא גם עם הראש? בנוסף, טויוטה והונדה הציגו ביצועים טובים עם הטויוטה טאקומה שאיבדה רק 26% מערכה, והונדה סיוויק, שאיבדה 28%.
המסקנה המתבקשת מהמחקר הוא שחשוב לקחת בחשבון את ירידת הערך הצפויה בעת רכישת רכב חדש כמרכיב משמעותי בעלויות האחזקה. מסתבר שהפערים בין רכבים מסוימים עלולים להגיע לעשרות אלפי שקלים, ושרכבים שנראים לכאורה חסכוניים ומשתלמים במעמד הקניה יכולים לעלות לכם ביוקר במעמד המכירה.