תעשיית הרכב אמנם דוהרת במעבר להנעה חשמלית, אך מנועי בעירה פנימית יהיו איתנו לכל הפחות עד סוף העשור. זה אומר שיצרניות הרכב צריכות להתאים אותם לתקני זיהום האוור ההולכות והמחמירות והפתרון הזמין ביותר הוא להעניק להם תגבור חשמלי כדי לחסוך עוד כמה גרמים של פליטות מזהמים.
פיג’ו שהיא הבכירה בייחוס מבין של מותגי סטלנטיס נבחרה להציג את יחידת ההנעה החדשה של הקבוצה בעלת תגבור היברידי (Mild Hybrid), אשר תערוך בכורה ראשונה בדגמי 3008 ו-5008 השנה, ובשלב מאוחר יותר תגיע ליתר דגמי הנוסעים של החברה כמו גם לדגמים של מותגים נוספים.
יחידת ההנעה החדשה מבוססת על מנוע ה-1.2 תלת צילינדרי המוכר אשר עבר מקצה שיפורים, ועבר לעבוד מעתה בשיטת מחזור מילר שבה ישנה סגירה מאוחרת של שסתומי הינקה כדי לייעול תהליך הבעירה. אל המנוע המעודכן המספק 136 כ”ס ו-23.5 קג”מ מחוברת תיבת הילוכים חדשה, כפולת מצמדים עם שישה יחסי העברה, המחליפה את התיבה הפלנטארית המוכרת בעלת שמונת ההילוכים של אייסין.
בתוך תיבת ההילוכים מותקן מנוע חשמלי בהספק של 28 כ”ס. המנוע החשמלי מסוגל להעניק תגבור למנוע הבנזין בעת האצה, וגם נועד לפצות על זמן התגובה של מגדש הטורבו בתוספת כוח מיידית.
את המערכת משלימה יחידת מתנע במתח של 48 וולט המחוברת לרצועת האביזרים במנוע ומשמשת לא רק להנעה ודימום בעת עצירה, אלא גם לדומם את מנוע הבנזין לספק כוח למערכות ההיקפיות בזמן עזיבת דוושת התאוצה. המערכת ההיברידית ניזונה מסוללה בקיבולת של קצת פחות מקילוואט המותקנת מתחת למושב הנהג. בפיג’ו מציינים כי יחידתה הנעה מסוגלת לספק גם תנועה חשמלית מלאה לטווח קצר, אך לא נוקבת במספרים מלאים. בכל מקרה לאור אופי המערכת וההספק הנמוך של המנוע החשמלי זה יהיה רק במהירויות נמוכות מאד.

בפיג’ו מצהירים כי יחידת ההנעה החדשה מסוגלת להשיג צריכת דלק נמוכה ב-15% לעומת זו הקודמת נטולת התגבור ההבירידי ובעלת התיבה הפלנטארית, וב-3008 יורדת פליטת ה-CO2 ב-20 גרם לק”מ ל-126 גרם לק”מ בסך הכל. התאוצה ל-100 קמ”ש התארכה ב-0.3 שניה ועומדת על 10 שניות עגולות ב-3008, אך עם זאת המהירות המרבית עומדת מעתה על 200 קמ”ש.
יחידת ההנעה החדשה תוצע כאמור בשלב ראשון בדגמי 3008 ו-5008 שיצאו לשוק בקיץ הקרוב. לדברי קבוצת לובינסקי, יבואנית פיג’ו בישראל, נראה אותה בדגמים אלו רק בתחילת שנת 2024.