אחרי עיכוב של אופייני של כמה שנים, יצא סוף הסייברטראק של טסלה לשוק לפני קצת יותר משנה. מאחור העיצוב האוונגרדי והגרוסטקי של הסייברטארק פיזרה טסלה לא מעט הבטחות והצהרות מפוצצות, כמיטב המסורת של אילון מאסק, אך מסבר שלמרות ההייפ התקשורתי ותשומת הלב שמושך הטנדר יוצא הדופן בכל פינה, טסלה סייברטראק מתקשה לעמוד בהבטחות וביעדי המכירות שלו.
לצד לא מעט ריקולים שצצו במהלך השנה האחרונה שכבר קשה לספור והדחיה בהצגת מאריך הטווח לטנדר, סובל טסלה סייברטראק גם ממחיר גבוה שמתחיל נכון לעתה ב-80 אלף דולר בארה”ב ללא הטבות הסבסוד הפדרלי. יחד עם העובדה שהאמריקאים לא ממש נוהרים אחרי מכוניות חשמליות מתגלה מתקשה הסייברטראק לעמוד ביעדי המכירות השאפתניים שהוצבו לו. אם בזמן ההשקה התגאה אילון מאסק בקרוב למיליון הזמנות לסייברטראק, בפועל בשנה ו-4 חודשים בהן הוא משווק נמסרו 46 אלף יחידות בלבד. יחי ההבדל הקטן.
אלא שכעת מקווים בטסלה להרים מחדש את המכירות של הסייברטראק כאשר הם מתחילים למכור את גרסת הכניסה שהובטחה לשנת 2025 בזמן השקת הטנדר. עד כה שווק טסלה סייברטראק בשתי גרסאות כפולות הנעה: גרסת הלונג ריינג’ וגרסת הסייברביסט החזקה. כעת מצטרפת אליהן גרסת הנעה אחורית מוזלת, עם תג מחיר התחלתי של 70 אלף דולר ללא הטבות מיסוי. זה אמנם מחיר הנמוך ב-10,000 דולר מהמחיר ההתחלתי של הסייברטארק עד כה, אבל צריך לזכור שבזמנו מאסק הבטיח גם שמחיר הסייברטארק יהיה 40 אלף דולר – והמציאות ממש רחוקה משם.
גרסת הכניסה החדש של טסלה סייברטראק מצוידת במנוע חשמלי אחורי בודד. בטסלה לא מספקים נתוני הספק רשמים אבל מצהירים על תאוצה ל-96 קמ”ש ב-6.2 שניות, 2.1 שניות יותר מאשר הסייברטארק הרגיל ו-3.6 שניות יותר מאשר הסייברביסט. אלא שמה שיותר משמעותי עבור רוכשי הטנדרים, בעיקר בארה”ב הוא כושר ההעמסה והגרירה. לגרסה החדשה כושר גרירה של 3,400 ק”ג (7,500 ליברות) לעומת כמעט 5,000 ק”ג (11 אלף ליברות) בסייברטארק כפול ההנעה. גם כושר ההעמסה, שמלכתחילה לא היה מרשים, צנח בכמעט 250 קג”ג והוא מסתכם בכ-900 ק”ג בלבד (פחות מאשר בטנדרים כמו טויוטה היילקס). מצד שני, טווח הנסיעה יצא נשכר מהשימוש במנוע בודד והוא עלה מ-523 ל-563 ק”מ.
מלבד יחידת ההנעה השונה, הורידה טסלה את מתלי האוויר לטובת מתלים בעלי קפיצים רגילים, אך עם בולמי זעזועים אדפטיביים. מפרט האבזור עבר שנמוך משמעותי כשמקום ריפודי העור בתא הנוסעים מחליפים מושבים עם ריפוד בד פשוט עם חימום בלבד וללא אוורור. מערכת השמע פשוטה יותר וכוללת רק 7 רמקולים, אין מערכת נטרול רעש חיצוני והנוסעים מאחור נאלצים לוותר על המסך הפרטי שלהם ועל שקעי טעינה.
מבחוץ איבד טסלה סייברטארק את חתימת התאורה הקדמית הייחודית, ישנו גימור פשוט יותר לארגז לאל שקעי כוח מובנים, יחידות תאורה שונות ופשוטות יותר מאחור וחישוקי 18 אינץ’ בלבד, כאשר עבור חישוקי 20 אינץ’ שנראים תואמים יותר את המראה של הטנדר נדרשת תוספת תשלום של 3,500 דולר. מצד שני, שומר הסייברטארק על מערכת ההיגוי העל-חוטית, מערך המצלמות ההיקפי ומערכות הבטיחות המתקדמות ( אך ללא חבילת הנהיגה האוטונומית שהיא בתוספת תשלום).
בהשוואה למתחרים, המחיר של טסלה סייברטראק הבסיסי אמנם נמוך ב-5,000 דולר מגרסת הכניסה של הסילבראדו EV, אך בניגוד לסייברטארק הבסיסי היא מגיעה עם הנעה כפולה ואמנם מציעה ביצועים דומים, אך טווח גדול יותר ויכולת גרירה גבוהה משמעותית.
האם זה יספיק עבור טסלה כדי להרים את המכירות של הסייברטארק? אנחנו בספק, בטח בהתחשב בכך שגם טנדרים חשמליים מתחרים בארה”ב לא מצליחים להתרומם במכירות ולהיות תחרותיים מול הטנדרים הגדולים המובילים.