אנחנו חיים בימים בהם אם התמזל מזלכם ויש לכם כסף לקנות מכונית על עומדות בפניכם שפע אפשרויות לבחירה, לאו דווקא מהתוצרת האיטלקית, גרמנית או הבריטית המשובחת, עם שלל יצרניות וסדנאות קטנות המציעות בימים אלו מכוניות על ביצור אקסקלוסיבי ומצומצם. ההתלבטות נוספת העומדת כיום מול קהל רוכשי מכוניות העל היא גם באיזו תצורת הנעה הם מעוניינים: קלאסית עם מנוע בעירה פנימית, היברידית, היברידית נטענת או אולי חשמלית מלאה?
סדנת אוילסטנלאב (Oilstainlab) הממוקמת בקליפורניה מנסה לפטור כמה מההתלבטויות הללןו עם מכונית העל החדשה אותה חשפו. הסדנה שהוקמה בשנת 2018 על ידי שני אחים, ניקיטה ואיליה ברידאן חושפת את מכונית העל האקסקלוסיבית שלהם המכונה HF11. אי אפשר לפספס שאת מקור ההשראה של האחים הם שואבים מפורשה, אך לצד זאת הם דבקים גם ערכים של מינימליזם ומשקל קל, כשה-HF11 ממש לא מיועדת להיות מכונית על יום יומית. ל-HF11 שלדת מונוקוק מסיבי פחמן עליה מולבשים חלקי הגוף בעיצוב שקורץ לפורשה.
הדבר נשקף מהחזית בעלת יחידות התאורה העגולות, קו הגג ופיסולי הגוף המעוגלים, כשהחרטום הרחב מזכיר את דגמי המרוצים של פורשה כמו ה-935. הזנב מינימליסטי חשוף ברובו כאשר רוב הגלגלים האחוריים נותרים ללא חיפוי והאלמנט הבולט מאחור הוא דיפיוזר מאסיבי. כמובן שכל חלקי המרכב עשויים גם הם מסיבי פחמן. ההשראה מפורשה ממשיכה גם לתא הנוסעים עם לוח מחוונים המשלב חמישה מחוונים עגולים ביחידה האחת המופרדת מקו לוח המכשירים, כמו גם גלגל הגה, ידית ההילוכים ואלמנטים נוספים שהם פרשנות לדגמי פורשה הקלאסיים משנות ה-70 וה-80.
מה שמעניין לא פחות הוא אפשריות ההתאמה ותצורת ההנעה שמאפשרת ה-HF11. יחידת ההנעה המותקנת במרכז השלדה היא בתצורה המזוהה עם פורשה: בוקסר שישה צילינדרים, ללא טורבו או סיוע חשמלי, אותו מציעה הסדנה בשתי תצורות. בתצורה הראשונה המנוע בנפח 4.6 ליטר והוא בעל הספק של 600 כ”ס עם קו אדום ב-9,000 סל”ד, השניה בנפח 5.0 ליטר עם הספק שיכול להגיע ל-1,200 כ”ס וקו אדום ב-12,000 סל”ד שמעידים על רייסרי שלא ממש יתאים לשימוש בכביש הציבורי.
אוילסטנלאב תאפשר ללקוחות לבחור בין תיבת הילוכים ידנית עם שישה יחסי העברה או סינקוונסיאלית בעלת שבעה יחסי העברה, כשההנעה היא אחורית בלבד ומסתייעת בדיפרנציאל מוגבל החלקה כדי להוריד את הכוח לכביש. המינימליזם של ה-HF1 בא לידי ביטוי גם בגזרת המשקל, כאשר בסדנה מצהירים על משקל עצמי של קצת יותר מ-900 ק”ג, פחות אפילו מזה של מאזדה מיאטה, מה שמאפשר גם ל-HF11 הסטנדרטית להאיץ ל-100 קמ”ש ב-3.2 שניות.
אוילסטנלאב לא מסתפקת בכך, ומתכוונת להציע ללקוחות לקבל את ה-HF11 גם הנעה חשמלית מלאה. לא כאופציה נפרדת אלא כחבילה של מנוע חשמלי בהספק של 850 כ”ס וסוללה בקיבולת של 80 קוט”ש אותה הלקוח יוכל להתקין ולהחליף במוסך שבביתו לפי מצב הרוח ורצונותיו. בסדנה מצהירים כי גם עם האופציה החשמלית משקל המכונית לא יהיה גבוה בהרבה ויעמוד על קצת יותר מטון. לא נשמע ריאלי לאור גודל הסוללה, אבל יהיה מעניין לראות הוכחות לכך.
עם מנוע אטמוספרי או חשמלי, HF11 תגיע עם מכלולים אקזוטיים מהשורה הראשונה בהם ארבעה מתלים עצמות עצה כפולות נפרדים בשילוב יחידת קפיץ/בולם אופקית מתכוונת מתוצרת אוהלניס לכל גלגל. מערכת הבלימה כוללת קאליפרים רדיאלים בעלי 6 בוכנות מלפנים ו-4 בוכנות מאחור כאשר לדיסקים הקדמיים קןטר של 394 מ”מ ולאחוריים קוטר של 390 מ”מ.
אולסטיינלאב להציג אב טיפוס נוסע ראשון רק באביב הבא ובסך הכל לייצר לייצר רק 25 יחידות של ה-HF11. תג המחיר ההתחלתי עומד על 1.85 מיליון דולר, ואם מסיבה לא ברורה כלשהי תרצו גם את האופציה ליחידת ההנעה החשמלית של ה-HF11 תצטרכו להוסיף “רק” עוד חצי מיליון דולר. אנחנו לא רואים שום סיבה למה לעשות זאת.