המכונית המודרנית כוללת שלל מערכות וגימיקים שנוספו על ידי יצרניות הרכב בעשור האחרון, חלקן שימושיות וחלקן מרגיזות להפליא. עם זאת נראה כי ישנה הסכמה כמעט גורפת בין הנהגים כי אחת המערכות המרגיזות ביותר היא מערכת דימום המנוע בעצירה, שנועדה לחסוך עבורכם עוד כמה סמ”קים של דלק ומהסביבה עוד כמה גרמים של גזי פליטה.
מערכות דימום מנוע בעצירה הפכו לסטנדרט כמעט מחייב בתעשייה בניסיונות לעמוד בתקני זיהום האוויר ההולכים והמחמירים. אמנם התרומה של מערכות אלו שולית יחסית, אבל בקרב הזה מול הרגולציה כל גרם של CO2 קובע. למרות שמערכות אלו השתכללו עם הזמן והפכו להיות יותר נעימות לשימוש, כמעט כל נהג, בפרט בימי הקיץ, מחפש בתחילת הנסיעה את המתג שיבטל את פעולת המערכת.
ואם אתם לא מחבבים את מערכת ה”עצור וסע” בוודא תשמחו ואף תופתעו לשמוע שיש עוד מישהו שממש לא מחבב אותה. קוראים לו לי זלדין והוא ראש הסוכנות להגנת הסביבה (EPA) בממשל טראמפ, הרשות שאמורה לעודד שימוש בטכנולוגיות שנועדו לחיסכון בדלק והפחת פליטות מזהמים. זלדין צייץ ברשת X לפני מספר ימים: “טכנולוגית התנעה/עצירה: כשהמכונית שלכם נכבית ברמזור אדום רק כדי שיצרניות הרכב יזכו בגביע על מאבק בשינוי האקלים. EPA עודדה אותה, כולם שונאים אותה, אז אנחנו נתקן זאת.”
במילים אחרות, סוריאליסטי ככל שזה ישמע, ראש הסוכנות להגנה על הסביבה בארה”ב יוצא נגד מערכת דימום המנוע בעמידה, למרות שזו הוכחה כמועילה בצמצום פליטת המזהמים וצריכת הדלק בעומסי תנועה כבדים (זאת בהנחה שכאמור לא כיביתם אותה כאשר נכנסתם לרכב). זה המקום לציין שהתקנת מערכת דימום המנוע בעצירה אינה חובה רגולטורית בארה”ב, והיא טכנולוגיה שאימצו יצרניות הרכב יותר ויותר במהלך השנים. זלדין לא פירט כיצד הוא מתכוון להתמודד עם המצב, אך כיוון שאין חובה בחוק להתקנת מערכת כזו על פי התקינה בארה”ב, משתמע כי הכיוון יהיה כנראה לבצע חקיקה נגד התקנת מערכות אלו במכוניות הנמכרות בארה”ב.
זה המקום לציין שמאז כניסתו לתפקיד זלדין מביא לידי ביטוי את הקו של טראמפ לביטול החלטות של הממשל הקודם, בפרט לכל הקשור במאמצים ובתקנות להפחתת פליטות מזהמים. ממשל טראמפ כבר הודיע כי בכוונתו לבטל את הסבסוד והטבות המס הניתנות למכוניות חשמליות, ואילו זלדין עצמו החל לפעול עם כניסתו לתפקיד כדי לבטל את ההגבלות שיאפשרו למדינת קליפורניה לאסור מכירת רכבים בעלי מנועי בעירה פנימית בשנת 2035. בסופו של דבר, גם אם הטמפרטורות בחוץ יעלו בגלל ההתחממות הגלובלית, כנראה שהנהגים בארה”ב כנראה לא יצטרכו לסבול מכך שהמזגן מפסיק לקרר בעמידה בפקקים.