לפני קצת פחות משנה חשפה שיאומי את המכונית הראשונה מתוצרתה המכונה SU7, כשהיא מציגה מפרט מרשימים, תג מחיר נמוך מזה של טסלה מודל 3 (לפחות בסין) ועיצוב שרבים רואים בו כחיקוי חסר בושה לפורשה טייקן. בשיאומי לא הספקו בכך ולפני מספר חודשים חשפו כי הם עובדים על גרסה ספורטיבית של ה-SU7 המכונה “אולטרה” עם למעלה מ-1,500 כ”ס.
השאפתנות וקצב הפיתוח המסחרר של שיאומי הובילו לכך שה-SU7 אולטרה כבר עברה ממצב של מכונית תצוגה לאבטיפוס שנמצא בשלבי פיתוח מתקדמים לקראת הכוונה להביאו לייצור כבר במהלך 2025. לא תופתעו שעם היומרות הספורטיביות חלק מתהליך הפיתוח כולל גם ניסויים במסלול הנורבורגרינג, שזו גם שליחת איתות ליצרניות האירופאיות ובראשן פורשה.
כעת שיאומי SU7 אולטרה מוצגת בגרסתה הסדרתית בסין בימים אלו, ולצד זאת מספקת הצהרת כוונות נוספת לכך שלא מדובר בעוד מכונית חשמלית סינית שהאביסו אותה במנועים בעלי הספק דמיוני. שיואמי מפרסמת תיעוד לזמן הקפה מסחרר סביב הנורבורגרינג שקבעה האולטרה לאחרונה, העומד על 6 דקות ו-46.874 שניות. נתון טוב יותר משל כמה וכמה מכוניות על אבל בראש ובראשונה, מדובר בזמן הקפה שמנפץ את שיא ההקפה של פורשה טייקן טורבו GT אותו קבעה בחודש מרץ האחרון ועומד על 7 דקות ו-7.55 שניות.
אלא שלפחות נכון לעתה למרות זמן ההקפה המרשים אותו ביצע אב הטיפוס של שיאומי SU7 אולטרה, ממשיכה פורשה טייקן להחזיק בשיא ההקפה הרשמי עבור מכוניות סדאן חשמליות סדרתיות. הסיבה לכך היא שהזמן אותו קבעה שיאומי לא בוצע במדידה רשמית ותקנית, כמו גם שנכון לעתה מדובר באב טיפוס ולא במכונית הסדרתית, כפי שמעידים כמה רכיבים שמאפיינים אבות טיפוס ולא אמורים להופיע בגרסאות סדרתיות, וגם לא ידוע עם אילו צמיגים בוצעה ההקפה המהירה.
עם זאת בשיאומי כבר הצהירו כי ינסו לשבור את שיא ההקפה של נורבורגרינג למכוניות 4 דלתות סדרתיות, חתיכת אתגר עבור חברה שעם כל הכבוד ליכולות הטכנולוגיות שלה החלה ליצר מכוניות כאמור רק השנה. בטח בהתחשב בעובדה שגם יצרניות וותיקות ומנוסות לא הצליחו לשבור את השיא של הטייקן. זה המקום להזכיר שהגרסה הסדרתית של שיאומי SU7 אולטרה אמורה להיות מצוידת בשלושה מנועים חשמליים בהספק משולב של 1,548 כ”ס שיאפשרו לה להאיץ ל-100 בפחות משתי שניות, ל-200 קמ”ש ב-5.9 שניות ולהגיע למהירות מרבית של 350 קמ”ש. כך שמדובר במכונית חזקה משמעותית גם מגרסת העל של הטייקן, ועדין צריך גם לדעת כיצד להוריד את הכוח הזה לכביש מה שאומר ששיאומי הצליחה לסגור פער ניסיון של עשרות שנים של החברה משוטוטגארט. נשמע הזוי, אבל לפחות על פי זמן ההקפה נראה שזה קרה.