ישנן לא מעט סדנאות המתמחות בשיפור דגמי פורשה, ואחת הסדנאות המפורסמות גם אם אתם לא ממעריצי ה-911 היא סדנת RUF הגרמנית. בלי להיכנס להיסטוריה הארוכה של RUF, מדובר בעסק משפחתי של תחנות שירות ודלק שהחל את דרכו בשנת 1939 הידועה לשמצה. אבל רק בשנות ה-70, כאשר החברה עברה לבעלותו של בנו של מייסד החברה, היא החלה לתת דגש גם על תחום השיפורים בעיקר של דגמי פורשה שהיו חביבים עליו.
סדנת השיפורים של RUF התמחתה בשיפורים לרכבי פורשה, בעיקר 911 טורבו, עד אשר הוציאה מכוניות שלמות שעברו שינוי מקיף ונשאו את שמה כשם היצרן. שנות ה-80 וה-90 היו תור הזהב של החברה עם גרסאות קיצוניות במיוחד של ה-911 כשהבולטת מכולן הייתה ה-CTR שהוצגה בשנת 1987 וזכתה לכינוי Yellow Bird על שם הצבע הצהוב הייחודי שהפך להיות מזוהה עם דגמי RUF.
כשהוצגה ה-CTR היא הפכה לסנסציה לאחר שרשמה מהירות מרבית של 339 קמ”ש והייתה מהירה יותר מפרארי F40 שהייתה פסגת מכוניות העל של התקופה. את ההישג הזה רשמה RUF באמצעות הגדלת מנוע ה-3.2 ליטר של הקאררה לנפח של 3.4 ליטר, הוספת מערכת הזרקת דלק שהגיע מפורשה 962 וצמד מגדשי טורבו עם מצני ביניים. התוצאה הייתה הספק של 463 כ”ס ב-5,950 סל”ד, כשלשם השוואה ל-911 טורבו (930) באותה תקופה היו רק 330 כ”ס.
ב-RUF לא הסתפקו בכך וכדי להפחית משקל הפגושים עשויים פיברגלאס, הדלתות ומכסה המנוע עשויים אלומיניום וכך גם כלו ההתהפכות התקני המורכב בה. כל זה הביא לחיסכון של 200 ק”ג בהשוואה לקאררה 2 שעליה נבנתה ה-CTR ונבחרה בגלל היותה קלה ואווירודינמית יותר מה-911 טורבו של התקופה. בנוסף, ובאופן ייחודי לה-CTR הייתה תיבת הילוכים בעלת חמישה יחסי העברה כסטנדרט, כשתיבה כזו הוצע ב-911 טורבו רק בשלב מאוחר יותר.
הציפור הצהובה הפכה לאייקון נדיר ומבוקש במיוחד לאחר שרק 29 יחידות ממנה נבנו עד שנת 1996, רק תשעה מהן בצבע צהוב. לכן כאשר לעיתים רחוקות צצה אחת כזו למכירה היא נמכרת בסכומים בדיונים, בדיוק כמו האקזמפלר שלפניכם אשר רשם שיא של כל הזמנים עבור מכונית מתוצרת RUF שנמכרה במכירה פומבית. אגב, במכירה הפומבית נמכרה עוד מכונית שנוצרה על ידי סדנת RUF, והיא CTR2 משנת 1997 שנמכרה בסכום צנוע בהרבה שהסתכם ב-2.645 מיליון דולר
הרכב הספציפי הזה שהוא מספר שלדה 026 נמכר בסוף השבוע במכירה פומבית מיוחדת של Gooding & Company auction בפלורידה במחיר של 6 מיליון ו-55 אלף דולרים. מדובר במחיר גבוה כמעט פי 6 מאשר ה-RUF Yellow Brid האחרונה שעמדה למכירה פומבית אי שם בשנת 2018. למחיר האסטרונומי הזה לא מפתיע בהתחשב הפריחה בשוק האספנות מאז משבר הקורונה, שבעקבותיה מחירי מכוניות אספנות מרקיעי שחקים.
בנוסף תרמה למחיר המכונית גם העובדה שהיא הייתה עד היום רק בבעלות של שני בעלים וצברה רק 1,700 ק”מ על השעון. שזה אומר שזו כנראה הציפור הצהובה במצב הקרוב ביותר למצב מפעל שקיימת כיום, ולא נראה שהמצב ישתנה. כיוון שהיא מהאקזמפלרים האחרונים שיוצרו בסדרה היא מצוידת בתיבת הילוכים ידנית בעלת שישה יחסי העברה, מה שהופל אותה לעוד יותר ייחודית ונדירה. כנראה מספיק כדי להצדיק עבור הרוכש האלמוני לשלם עבורה סכום שכזה.