בשנה שעבר ההציגה ב.מ.וו גרסת CSL קיצונית וקלת משקל ל-M4 שיוצרה ב-1000 יחידות בלבד (שתים מהם זכו גם לקבל לוחית רישוי צהובה). די במקביל חשפה ב.מ.וו גם גרסת CS ל-M3 השימושית הבורגנית יותר (יחסית), מה שהבליט את ההיררכיה בין שני הדגמים בעלי הבסיס הזהה שהופרדו לפני למעלה מעשור.
לא תופתעו לגלות שה-CSL נחטפה מאולמות התצוגה והותירה לא מעט מחובבי מכוניות הביצועים של ב.מ.וו בציפיה ל-M4 יותר הארד קור מהגרסאות הסטנדרטיות. הציפיה זוכה למענה כעת עם הצגת של גרסת CS חדשה גם ל-M4. לא הארד קור כמו ה-CSL אבל עדין אחת ממכוניות הספורט קופה שלא נמצאות בספירה האקזוטית החזקות ביותר שבנמצא כיום, בטח ללא כל עזרה חשמלית.
ההבדל בין CS ל-SCL הוא קצת מעבר לאות אחת שמשמעותה משקל על. בעוד ב.מ.וו M4 CSL עברה דיאטה מאסיבית על חשבון איכות החיים והגיעה עם הנעה אחורית, ב.מ.וו M4 CS שומרת על ההנעה הכפולה ולא הולכת עד הסוף בהורדת המשקל. בנוסף, ה-M4 החדשה מתבססת על המהדורה מתוחת הפנים שזכתה לכמה שינויי עיצוב קלים ליחידות התאורה וסידור מחודש של הקוקפיט עם שילוב צמד המסכים האופקי.
יחידת ההנעה זהה למעשה לזו שהופיעה בשנה שעברה ב-M4 CSL וב-M3 CS. זה אומר שישה צילינדרים בנפח 3.0 ליטר עם צמד מגדשי טווין סקול בלחץ גדישה מוגבר ועוד שלל עדכונים שאפשרו לחלץ 550 כ”ס ו-66.3 קג”מ, שהם 40 כ”ס יותר מאשר ב-M3/M4 בגרסאות הקומפטישן. תיבת ההילוכים נותרה אוטומטית בעלת שמונה יחסי העברה עם יחסי העברה משופרים, כאשר מערכת ה-XDrive מחלקת את הכוח לפי דרישה בין הסרנים, אך גם מאפשרת בחירת חלוקה עצמאית של הנהג כולל האפשרות למצב של הנעה אחורית מלאה.
משקלה של ה-CS עומד על 1760 ק”ג, שהם 135 ק”ג יותר מאשר גרסת ה-CSL, אך היא מאיצה ל-100 קמ”ש ב-3.4 שניות שהו 0.3 שניה מהר יותר מאשר ה-CSL הודות לאחיזה העדיפה שמייצרת מערכת ההנעה הכפולה. למרות זאת, גם ב-M4 CS ניסו בב.מ.וו לחסוך במשקל היכן שאפשר, מה שבא לידי ביטוי בשימוש בסיבי פחמן מרוכבים (CFRP) מהם עשויים מכסה המנוע, הגג, כונסי האוויר בחזית, חיפויי מראות הצד, הדיפיוזר האחרוי והספויילר האחורי. בתא הנוסעים ישנם מסגרות מושבים ומנופי העברת הילוכים מסיבי פחמן, ובנוסף ישנם גם חישוקים חדשים וקלים יותר בקוטר 19 אינץ’ מלפנים ו-20 אינץ’ מאחור עם צמיגי 275/35 ו-285/30 ספורטיביים בהתאמה. בסך הכל מדובר בחיסכון של 20 ק”ג בהשוואה ל-M4 קומפיטישן.