תקנות זיהום האוויר המחמירות מאלצות את יצרניות האופנועים לפתח טכנולוגיות הנעה אלטרנטיביות, בעיקר עבור השוק האירופאי שכבר נערך יישום תקינת יורו 6 אבל לא רק הנעה חשמלית ברכבים דו-גלגליים עדין לא הבשילה טכנולוגית ומעשית מעבר ליישום בכלים עירוניים קטנים, וכרגע נראה שהפתרון אמור להגיע מכיוון טכנולוגיית ההנעה ההיברידית. שלא במפתיע, כמו בעולם הרכב הארבע גלגלי.
קאוואסאקי כבר החלה לשווק בשנה שעבר אופנוע סדרתי ראשון בעל מערכת הנעה היברידית, ומערכות היברידיות קלות בשילוב פונקציית דימום מנוע בעמידה כבר ניתן למצוא במספר קטנועים עירוניים קטנים, בעיקר במזרח הרחוק. אבל זה לא מספיק. ימאהה מנסה לתת דחיפה משמעותית לתחום כשהיא חושפת בימים אלו מערכת הנעה היברידית חדשה בשם SPHEV אותה היא מציגה על גבי אב-טיפוס המתבסס על ה-XMax הפופולארי.
חיצונית הדמיון של אב-הטיפוס ל-XMax המוכר לכם ממדרכות תל אביב הוא קלוש למדי וניתן למצוא אותו אולי רק ביחידת המושב ובכנף הקדמית. מה שבולט בעיצוב אב-הטיפוס מעבר למסיכת החזית המינימליסטית הוא הכיסוי האטום הגדול במרכזו שנראה כמו מיכל דלק של אופנוע בחלקו העליות ומכסה את כל מרכז האופנוע במשולש הנקיים בין המושב, הכידון ורצפת הכלי. הכיסוי נועד לספק יעילות אווירודינמית וגם להסתיר את מכלולי המערכת ההיברידית של הקטנוע, שכן שם שוכנת הסוללה וממיר המתח.
המערכת ההיברידית אותה מציגה ימאהה מורכבת ממנוע חשמלי המשמש כגנרטור ומורכב בצמוד לגל הארכובה של המנוע. מנוע הבנזין בעל הצילינדר הבודד מחובר לגלגל האחורי באמצעות רצועה המניעה את הגלגל שבצמוד לה בנאבת החישוק ישנו מנוע חשמלי נוסף שנועד לספק הנעה ישירה. המערכת מסוגלת לספק מספר מצבי פעולה היברידיים, כולל תנועה מלאה לטווח קצר באמצעות חשמל הנאגר בסוללה, מה שיאפשר לנוע באזורי 0 פליטה בערים הגדולות באירופה.
בנוסף למצב החשמלי המלא, יחידת הגנרטור/מתנע מספק אפשרות דימום של מנוע הבנזין בעצירה ולסייע בתחילת תנועה ראשונית. במהירויות גבוהות יותר מנוע הבנזין מניע את הגלגל האחורי כמקובל בקטנועים סטנדרטיים, כאשר המנוע החשמלי יכול לסייע לו בזמן תאוצה. הטעינה של הסוללה מתבצעת באמצעות בלימה רגנטיבית של המנוע החשמלי המניע, אך באופן מעניין גם מנוע הבנזין יכול לשמש לטעינת הסוללה באמצעות יחידת הגנרטור הצמודה לו, כך שהמערכת ההיברידית יכולה לתפקד לא רק כמערכת מקבילה בדומה למכוניות היברידיות פופולאריות, אלא גם כמערכת היברידית עם מנוע בנזין מאריך טווח.
לצד הניסויים שמבצעת ימאהה באב-הטיפוס, הגישה החברה גם בקשות פטנט על מספר רכיבים בטכנולוגיה אותה היא מפתחת. כרגע לא ידוע מתי תבשיל הטכנולוגיה לייצור סדרתי, אבל זה יקרה כנראה כבר בעשור הזה כאשר ימאהה תזדקק לטכנולוגיה בעיקר כדי לעמוד ברמות הפליטה הנדרשות באירופה, שם ימאהה XMax הוא אחד הקטנועים הפופולאריים בערים הגדולות. השאלה הגדולה האם נראה הנעה היברידית כבר בדור הבא של ימאהה XMax שיוצג בעוד כשנתיים.