בשנתיים האחרונות משחררת אסטון מרטין כמויות מרשימות של דגמים חדשים, סדרתיים ובגרסאות ביצור מוגבל, בקצב לא אופייני ליצרנית רכב קטנה ואקסקלוסיבית. הבשורה האחרונה מצידה של אסטון מרטין הגיעה לפני כחצי שנה כאשר הציגה ואנקוויש חדשה כדי שתשמש כמכונית ה-GT הבכירה והיקרה ביותר בהיצע של החברה המגיידון, למעט יצירות אקזוטיות כמו ואלהאלה.
במציאות הזו חצי שנה ללא דגם חדש של אסטון מרטין היא הפסקה ארוכה מידי, לכן רגע לפני בוא האביב מנצלים באסטון מרטין את ההזדמנות וחושפים את הגרסה נטולת הגג של הוואנקוויש החדשה, כאשר כמקובל אצל אסטון מרטין נושאת את השם ולנטה (Volante) המיועד למכוניות קונברטיבל. בכך היא משלימה את משפחת נטולות הגג של החברה כשהיא מצטרפת לואנטאג’ רודסטר שנחשפה בתחילת השנה ול-DB12 ולנטה שיצאה לדרך בשלהי קיץ 2023.
העיצוב הדרמטי והמרשים של אסטון מרטין ואנקוויש עם החזית האגרסיבית נשמר גם בגרסת הולנטה, כאשר השוני המשמעותי והמהותי הוא כמובן בגג שהוסר והחולף בגג בד מתקפל. הגג מתקפל חשמלית בזמן של 16 שניות גם תוך כדי נסיעה במהירות של עד 50 קמ”ש, כשהוא מאוכסן תחת כיסוי מתכת המשתלב עם קווי דלת תא המטען המוגבהים קלות מגובה קו הכנפיים האחוריות בנוסף, בולנטה הוחלף הפאנל השחור שבין יחידות התאורה מאחור הנמתח בפאנל כסוף.
בהתאם למיצוב של הואנקוויש כפסגת ההיצע של אסטון מרטין, היא ממשיכה לשאת מנוע V12 בחזית, זאת לאחר שדגמי ה-DB12 והואנטג’ שהוצגו לפניה נותרו רק עם מנועי V8 משופרים, אך מוכרים המגיעים מחטיבת AMG של מרצדס. הואנקוויש לעומת זאת מתהדרת בגלגול העדכני ביותר של מנוע ה-V12 של אסטון מרטין שמסרבת להיכנע לתקני זיהום האוויר ולוותר עליו.
בגרסתו הנוכחית מדובר במנוע החזק ביותר בתצורה זו של אסטון מרטין אי פעם בייצור סדרתי. הודות לצמד מגדשי טורבו וללא כל סיוע חשמלי מניב המנוע הזה 835 כ”ס ו-102 קג”מ הזמינים בין 2,500 ל-5,000 סל”ד, אשר עוברים לגלגלים האחוריים דרך תיבת הילוכים אוטומטית בעלת שמונה יחסי העברה ודיפרנציאל אחורי מוגבל החלקה הנשלט אלקטרונית. הולנטה כבדה מאחותה בעלת הגג הסגור ב-95 ק”ג, אבל ההבדל תאוצה ל-100 קמ”ש מסתכם בעשירית שניה בלבד, כאשר לולנטה נדרשות 3.4 שניות כדי להשלים את המאוץ הקלאסי, כשהמהירות המרבית נותרה וזהה ועומד על 345 קמ”ש. זה מה שמאפשר לאסטון מרטין להתגאות שמדובר במכונית נטולת הגג המהירה ביותר בעולם שיש לה מנוע קדמי.
מערכת המתלים של אסטון מרטין ואנקוויש ולנטה משלבת בולמים אדפטיביים אקטיביים בילשטיין DTX עם מספר מצבי שיכוך בהתאם למצב הנהיגה הנבחר על ידי הנהג. כמו בגרסת הקופה, מערכת הבלימה של הולנטה כוללת כסטנדרט דיסקים קרמיים המאפשרים לחסוך 27 ק”ג בהשוואה לבלמי הדיסק הסטנדרטיים. הבלמים בקוטר 410 מ”מ מלפנים ו-360 מ”מ מאחור נחבקים על ידי קאליפרים בעלי שישה וארבע בוכנות בהתאמה. רשימת האופציות כוללת גם מערכת פליטה משופרת עם דודים אחוריים מטיטניום העוזרים להוריד עוד 10.5 ק”ג.
אסטון מרטין מאפשרת להזמין כבר כאת עת הואנקוויש ולנטה, כאשר הלקוחות הראשונים באירופה יוכלו לקבלה כבר ברבעון השלישי של השנה. לישראל צפויה אסטון מרטין ואנקוויש ולנטה להגיע רק בהזמנה מיוחדת, כאשר תג המחיר ההתחלתי צפוי להיות גבוה בכמה מאות אלפי שקלים מגרסת הקופה שמחיר מתחיל ב-3.5 מיליון שקלים