דמיין לרגע שאתה עובד בחברה שבונה את אחת ממכונות הנהיגה המוערכות בעולם (במקרה הזה ב.מ.וו M3). והן שם מסביבך פזורות כל הזמן. מה אתה עושה? אתה מתחיל לשחק בעבודה…
ואם יש משהו שמשותף לכל הרביעיה הזו זה העניין הזה. יש מסביבנו לא מעט M3 אמרו לעצמם עובדי חטיבה M של ב.מ.וו – למה לא להשתעשע איתן? למה לא באמת. וזה, האופן די מפתיע, למרות האופי הרציני והמחושב שאנחנו מייחסים לגרמנים בד”כ, בדיוק מה שהם עשו. ועדיין עושים במשך ארבע עשורים כבר.

ב.מ.וו E30 M3 טנדר (1986)
העולם התלהב מאוד עם הצגתה של ה-M3 הראשונה ומסתבר שגם ברחבי מפעל ב.מ.וו התלהבו ממנה לא פחות. ג’קוב פולשק (ראש מחלקת אבות הטיפוס ב-M) החליט שחייבים מכונית שאפשר יהיה להסיע איתה חלקים ומכונות ברחבי המפעל. אז הוא והצוות שלו לקחו את אחד מאבות הטיפוס של ה-M3 קונברטיבל, והפכו אותו לטנדר. פולשק מסביר שזו היתה הבחירה הנכונה לפרויקט, כי לדגם ללא הגג היו חיזוקים מבניים שהפכו את הבניה לקלה יותר.
בתמונות אפשר לשים לב שלטנדר הזה אין את התפיחות האופייניות בבתי הגלגלים היות ואלו לא הורכבו על גופו של האבטיפוס הזה. במקור גם היה לטנדר את מנוע ה-M3 המוגבל שיועד לשוק האיטלקי (שני ליטרים) עם 192 כ”ס. אבל מאוחר יותר דאגו החבר’ה ב-M לפנק את עצמם עם המנוע הרגיל של ה-M3, 2.3 ליטרים עם 200 כ”ס.
המכונית הזו המשיכה לטייל במפעל ולשרת את העובדים במשך 26 – מראה שגם כשהחבר’ה האלו בונים משהו בשביל הצחוק, הוא מחזיק מעמד.
ב.מ.וו M3 קומפקט (1996)
מישהו בב.מ.וו M חשב שזה יהיה רעיון טוב לייצר מכונית שתהווה כרטיס כניסה זול יחסית לעולם של M. מנהל סדנת M שפיקח על הבנייה של המכונית הזו אומר היום שבמידה מסויימת זו אמורה היתה להיות ה-M2 של השנים ההן – אם היתה מגיעה לייצור.
ואכן הקומפקט הקטנה והקלה יותר (ב-150 ק”ג) מה-M3 אמורה להיות מכונית מעניינת מאוד לנהיגה. הם הרכיבו בה את מנוע ששת הצילנדרים עם 321 כ”ס – וקיבלו מכונית קשוחה יותר, קלה יותר ומהירה יותר מה-E36 M3. אם היא היתה מגיע לייצור סדרתי היא היתה מקבלת מנוע מוחלש יותר, כי לפי החבר’ה שבנו אותה – המכונית הזו היתה קצת יותר מדי מהירה ותזזיתית.
ב.מ.וו M3 טורינג (2000)
המכונית הזו נבנתה מסיבה פשוטה – ב.מ.וו באמת תכננה לייצר אותה. פולשק מספר שהיה חשוב לחטיבת M להוכיח שאפשר לייצר את ה-M3 טורינג (סטיישן) בקלות יחסית על בסיס של סדרה 3 טורינג רגילה. עניין טכני לגמרי וחטיבת M עמדה בו בהצלחה.
אחד הנושאים שעמדו על הפרק היתה התאמת הדלתות של הסדרה 3 טורינג הרגילה לבתי הגלגלים הגדולים של ה-M3. אחרי השלב הזה היתה אמורה ה-3 טורינג להגיע לסדנת M להתקנת החלקים המיוחדים לה. אבל למרות שהצליחו במשימה שהועמדה בפניהם – ה-M3 טורינג לא הגיעה לייצור.
ב.מ.וו M3 טנדר (2011)
אחרי שהטנדר הראשון פרש עם למעלה מרבע מאה של שירות ברחבי המפעל, היה צריך לבנות אחד חדש. טנדר עם מנוע V8 – קלאסי. כמו בראשון גם בזה בחרו המהנדסים של M בדגם עם גג פתוח כבסיס לפרויקט – מאותן הסיבות.
הבנייה של הפרוטוטייפ הזה החלה כמו הטנדר הראשון – בלי שום רעיון גרנדיוזי מאחוריה. בשלבים מתקדמים יותר של הבנייה מישהו בב.מ.וו שם לב שה-1 באפריל מתקרב ובחברה החליטו להשתמש בטנדר הזה בשביל למתוח את הציבור. תמונות של ‘ניסויים’ שלו בנורבורגרינג צולמו והעולם היה כמרקחה.
ב.מ.וו גם טרחו להוציא הודעה רישמית לעיתונות שמתארת את הטנדר החדש כ-“בעל 420 כ”ס עם יכולת לסחוב 450 ק”ג”. וגם לא פחות חשוב – הם ציינו שהטנדר הזה קל ב-50 ק”ג מ-M3 קונברטיבל רגילה ושניתן לפרק את גג הטרגה ולחסוך עוד 20 ק”ג. למרות שבסוף ההודעה לעיתונות נחשף שזו מתיחה לכבוד ה-1 באפריל יש לא מעט אתרים שנפלו בפח הזה. הטנדר הזה מסתובב עד היום במפעל של חטיבה M ובניגוד לקודמו הוא קיבל גם רישוי כביש.
מי אמר שאין לגרמנים חוש הומור?