צריך להתרגל לזה, אבל תיבות הילוכים אוטומטיות לאופנועים כבר לא יהיו נדירות בשנים הקרובות. יותר ויותר יצרניות מצטרפות לטרנד החדש שבו הן מפתחות טכנולוגיות שישחררו את הרוכב מהצורך לתפעל את המצמד ביד שמאל ולהעביר הילוכים עם הרגל. שילוב פעולות שהן בסיסיות עבור כל אופנוען, אבל נדרשות כדי להנגיש את הרכיבה על כלים דו-גלגליים לציבור רחב יותר.
הונדה הייתה מהחלוצות בכיוון כאשר לפני עשור וחצי החלה לשלב את תיבת ה-DCT כפולת המצמדים בדגמים נבחרים והשנה הציגה את טכנולוגית ה-E-Clutch לתפעול אוטומטי של המצמד. במקביל החלה ב.מ.וו לשלב השנה ב-R1300GS החדש מערכת תפעול הילוכים אוטומטית שבדומה למערכת ה-Y-AMT של ימאהה וכעת מצטרפת לטרנד גם ק.ט.מ שמציגה מערכת מקבילה אותה היא מכנה AMT – קיצור פשוט של AUTOMATED MANUAL TRANSMISSION.
חשיפת תיבת ההילוכים החדשה היא הראשונה בסדרת חשיפות הדרגתיות של ק.ט.מ שיעשו בשבועות הקרובים עד לתערוכת מילאנו, כאשר צפויים לנו גם הצגתם של דגמי ה-1390 סופר אדוונצ’ר ו-1390 סופר דיוק GT, 990 דיוק R, פרירייד E החדש, דגמי המוטוקרוס החשמליים ובין לבין גם טכנולוגיית לוח מחוונים חדשה.
מערכת החלפת ההילוכים האוטומטית של ק.ט.מ משלבת מפעילים חשמליים המבצעים את פעולות הפרדת ושילוב המצמד והחלפת ההילוכים על בסיס פקודות המגיעות ממחשב הניהול המרכזי של האופנוע. לטענת ק.ט.מ זמן שילוב ההילוכים עומד על 50 מילישניה, זמן הדומה לשילוב הילוכים עצמאי של הרוכב בסיוע מערכת קוויקשיפטר.
למערכת העברת ההילוכים האוטומטית של ק.ט.מ מצב ידני שבו ניתן להחליף הילוכים על ידי מנוף הרגל או המתג על הכידון ללא שימוש במצמד. לצידו ישנו מצב התפעול האוטומטי כולל שלושה מצבי פעולה שונים (Comfort, Street ו-Sport) המתזמנים את מועד ההילוכים בהתאם. בכל עת יכול הרוכב לבצע העברת הילוכים נקודתית באופן ידני באמצעות מתג על הכידון, כאשר לאחר 4 שניות חוזרת המערכת למצב אוטומטי מלא.
בשלב ראשון הוצגה המערכת על אב-טיפוס של ה-1390 סופר אדוונצ’ר החדש שיחשף בעוד כשבועיים, עליו רכב ג’וני אוברט בשלב הפרולוג של מרוץ הארצברג האחרון. סביר להניח שבקרוב נראה את המערכת הזו על דגמי תיור נוספים של ק.ט.מ, בפרט לאור העובדה שהמערכת מותאמת לעבודה בשילוב בקרת שיוט אדפטיבית המצויה בדגמי התיור הגדולים והיקרים של הכתומים, אך מן הסתם בעתיד היא תזלוג גם לדגמים עממים יותר.