אייקון שטח היסטורי נוסף עושה קאמבק בימים אלו. קוראים לו סקאוט. הסקאוט זכור לחובבי השטח הוותיקים כרכב שטח ורסטילי שהציגה חברת המשאיות והמיכון החקלאי “אינטרנשיונל” והיה מחלוצי רכבי ה-SUV בשנות ה-60 כשהוא פורץ את הדרך עבור פורד ברונקו ושברולט בלייזר. אחרי ההצלחה לה זכה פורד ברונקו מאז הושק בגלגולו המודרני, במקביל לעליה בפופולאריות של רכבי שטח אמיתיים בארה”ב, תחיה מחדש של רכבי שטח אייקונים נוספים הייתה מתבקשת.
סקאוט נולד מחדש כמותג שטח בפני עצמו בהכרזה של פולקסווגן שנעשתה לפני כשנתיים. אם אתם תוהים מה הקשר של פולקסווגן לעניין, אז כדי לדעת שבשנת 2021 רכשה טראטון, חטיבת המשאיות של פולקסווגן, את הבעלות על יצרנית המשאיות האמריקאית אינטרנשיונל-נאביסטאר שמחזיקה בזכויות על השם “סקאוט”. ומי כמו פולקסווגן יודעים להפיק רווח משמות היסטוריים (ע”ע ID BUZZ).
ברוח ימים אלו סקאוט אמנם הוכרז כמותג שטח בהשראת הדגם ההיסטורי, אך הדגמים שייצר יהיו בעלי הנעה חשמלית, בין היתר כדי להתחרות בדגמי הפנאי של ריביאן. אלא שבשנתיים שחלפו מאז ההכרזה על הקמתה של סקאוט מחדש תעשיית הרכב דווקא מחשבת שוב מסלול והשקעות לגבי הטכנולוגיה החשמלית, בין היתר בגלל רמת מכירות נמוכה מהצפוי, בעיקר בארה”ב. וזו מהמורה שהסקאוט יצטרך להתמודד מולה עוד לפני שמכונית אחת ירדה מפס הייצור.
בשלב ראשון חשפה סקאוט שני דגמים העושים שימוש בבסיס מכאני משותף, כאשר שניהם שואבים השראה עיצובית מהסקאוט הקלאסי, כפי שניתן לראות בקווי הקוף המעוגלים ובחזית המשלבת בתוך יחידת רוחבית אחת את השבכה ויחידות התאורה, אם כי המעצבים נמנעו מללכת עד הסוף ולמקם יחידות תאורה עגולות. במקום זאת הם הסתפקו לייצר מסגרת לד היקפית במקום מסגרת כרום כפי שהייתה במקור, כשיחידות התאורה מוטמעות בחיפוי הקדמי המושחר שנושא עליו את שם המותג סקאוט בפונט הקלאסי.
בתא הנוסעים מודרני לחלוטין עם צמד מסכים רוחבי ודומיננטי, גלגל הגה קטום ומראה שהוא רחוק מהמינימליזם הספרטני של המקור. עם זאת ניתן למצוא נגיעות קלאסיות בשורת המתגים המוכספת במרכז לוח המכשירים, בבחירת הצבעי הדיפון ועיצוב המושבים שצועק רטרו ובאפשרות לקבל גג בד מתקפל לאורך המכונית – פיצוי על היעדר מנגנון הסרת גג ודלתות כמו בסקאוט המקורי.
דגם ה-SUV של סקאוט נקרא Traveler והוא בעל תצורה של 5 דלתות כאשר הדלת האחורית מתחלקת לשני חלקים, האחד נפתח כלפי מעלה והשני כלפי מטה, תצורה לא אופיינית בהתחשב שלרכב ישנו גם גלגל אחורי חלופי הממוקם על מתקן מאסיבי. הדגם השני הוא טנדר בעל קבינה כפולה המכונה Terra. שני הדגמים יושבים על בסיס פלטפורמה חשמלית ייעודית המשלבת שלדת סולם נפרדת כאשר מכלול הסוללות משולב בין קורות השלדה התחתונות, מתלים נפרדים מלפנים, סרן חי מאחור ומוט מייצב קדמי ניתן לניתוק. שני הדגמים יציעו אפשרויות בחירה של צמיגי שטח בקוטר של 33 או 35 אינץ’
נתונים טכניים על יחידת ההנעה לא נמסרו למעט הבטחה לתאוצה ל-96 קמ”ש (60 מייל לשעה) ב-3.5 שניות. המערכת החשמלית היא בארכיטקטורת 800V ותתמוך בטעינה מהירה עד לקצב של 350 קילוואט, כאשר תהיה גם אפשרות להפוך את הרכב לספק כוח לצרכני אנרגיה חיצוניים. בסקאוט טוענים שלשני הדגמים יהיה טווח נסיעה של כ-550 ק”מ. עבור מרחיקי הלכת תוצא אפשרות להוסיף מנוע בנזין המשמש כגנרטור מאריך טווח שיאפשר לקבל טווח נסיעה של למעלה מ-800 ק”מ.
למרות שאין עדין מפרט רשמי, בסקאוט כבר מצהירים כי המחיר ההתחלתי של דגם ה-SUV יחל ב-50 אלף דולר ודגם הטנדר יהיה יקר יותר בכ-2,000 דולרים. מחירים אטקרטיביים מאד ביחס למתחרים, כמו ריביאן, שלא לדבר על טסלה סייברטראק, אבל צריך לזכור שהם לא ממש רלוונטיים כיוון שהשיווק של דגמי סקאוט צפוי להגיע לאולמות התצוגה בצפון אמריקה רק בעוד כשנתיים כדגם 2027.